
- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- 3 skvelé nápady na školské raňajky, ktoré môžete dieťaťu naservírovať v desiatovom boxe
3 skvelé nápady na školské raňajky, ktoré môžete dieťaťu naservírovať v desiatovom boxe

Čo by ste mali pripraviť a dať svojmu dieťaťu, aby ste sa uistili, že všetko zje a nevyhodí? Podelíme sa s vami o tri nápady na výživné raňajky, ktoré si vaše deti určite zamilujú.

Pita s kuracím mäsom a coleslawom
Na prípravu pity s kuracím mäsom a kapustovým šalátom budete potrebovať:
- 200 g tenko nakrájanej mladej kapusty
- 5 zelených cibuľiek, nasekaných
- 60 g syra feta
- 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
- 1,5 PL olivového oleja
- 2 pity, prekrojené na polovicu
- 300 g vareného kuracieho filé
- V miske zmiešajte kel, cibuľu a fetu, pokvapkajte citrónovou šťavou a olivovým olejom a dobre premiešajte.
- Naplňte pity kapustovým šalátom a tenkými plátkami kuracieho mäsa.
Pridajte si do raňajok zeleninové tyčinky – vlákniny nikdy nie je dosť!
Sendvič so salámkou a vajíčkom
Na prípravu sendviča so salámkou a vajíčkom budete potrebovať :
- 4 krajce celozrnného chleba
- 2 polievkové lyžice majonézy
- 100 g šunky alebo jemnej salámy
- 2 uvarené vajcia
- mikrozelenina
- 2 lyžice semienok (tekvicových, slnečnicových atď.)
- Natrite majonézu na chlieb.
- Na dva krajce chleba poukladajte nakrájanú salámu a nakrájané vajcia, pridajte mikrozeleninu a semienka. Navrch položte zvyšný chlieb a sendviče zabaľte do papiera na pečenie.
Cherry paradajky a plátky výraznej papriky sú nevyhnutným doplnkom výdatných a sýtych raňajok!

Rolka s párkom, smotanovým syrom, uhorkou a paprikou
Na prípravu rolky s párkom, smotanovým syrom, uhorkou a paprikou budete potrebovať:
- 1 tenký placku/tenký lavaš
- 50 g syra feta
- 1–2 varené klobásy
- ½ uhorky, nakrájanej na pásiky
- ¼ sladkej papriky, nakrájanej na prúžky
- Placku alebo lavash natrite smotanovým syrom.
- Položte klobásu a zeleninu a zrolujte do rolky (pre pohodlie ju môžete zabaliť do pergamenu).
Plátky jabĺk a jahôd, ktoré sa dajú nahradiť sezónnym hroznom alebo hruškami, dodávajú sladkosť a výživnú hodnotu.