Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

5 jednoduchých a vynikajúcich zákuskov

00.jpg
13
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:

Čokoládovo kokosové kocky bez múky

Kuchyňa:
Náročnosť:
01 1.jpg
  • Kusov:1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 10m
  • Varenie: 25m
  • Hotové Za:40m

Suroviny

  • 4 bielka
  • 1/4 šálky medu
  • 2 šálky strúhaného kokosu
  • 1/4 šálky kakaa
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • 130 g čokolády na varenie
  • 1 lyžička kokosového oleja

Postup prípravy

Bielky vyšľaháme, pridáme med a vanilkový extrakt a miešame dotuha. Potom zapracujeme kakao, kokos a soľ. Dáme na menší plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 20 až 25 minút. Na vrch roztopíme čokoládu s kokosovým olejom a vylejeme. Necháme stuhnúť a podávame pokrájané na menšie kocky.

Tvarohový koláč bez pečenia

Kuchyňa:
Náročnosť:
0 oq6_db_xy.jpg
  • Kusov:1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za: 40m

Suroviny

  • 450 g jemného tvarohu
  • 300 g maslových sušienok
  • 100 g masla
  • 300 g kondenzovaného mlieka
  • 10 g želatíny
  • 3/4 šálky vody
  • drobné ovocie

Postup prípravy

1. Krok

Sušienky pomrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom. Tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie a hmotu postláčame na dno formy. Dáme do chladničky aspoň na 30 minút.

2. Krok

Tvaroh zmiešame s kondenzovaným mliekom . Želatínu dáme napučať do vody a potom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pridáme do smotany a zľahka miešame. Vylejeme na korpus a pridáme drobné ovocie. Dáme do chladničky na pár hodín a zdobíme podľa fantázie.

Banoffee Pie

Kuchyňa:
Náročnosť:
689343 960x720 banoffee pie 640x480.jpg
  • Kusov:1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za:60m

Suroviny

  • 1 kondenzované mlieko (uvarené skaramelizované)
  • 250 g sušienok maslových karamelových
  • 75 g masla
  • 4 banány
  • 280 ml šľahačky
  • kakaový prášok

Postup prípravy

1. Krok

Kondenzované mlieko varíme ponorené vo vode asi 2 hodiny.Je dobré keď si to urobíte deň dopredu.

2. Krok

Sušienky rozomelieme mixérom a premiešame ich s roztopeným maslom.Túto zmes natlačíme na dno formy a dáme aspoň na 1 hodinu do chladničky.

3. Krok

Potom navrstvíme karamelové salko , a naň poukladáme nakrájané banány na kolieska.Nakoniec dáme vrstvu šľahačky..Tú nemusíte vôbec veľmi sladiť lebo tento zákusok je zo salka tak sladký že vám ten cukor v šľahačke vôbec chýbať nebude..Vrch prizdobíme kakaom..

Čokoládová torta bez múky

Kuchyňa:
Náročnosť:
Kleiner schokokuchen ohne mehl_8289 640x426.jpg
  • Kusov:1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 10m
  • Varenie: 40m
  • Hotové Za:60m

Suroviny

  • 300 g horkej čokolády
  • 180 g masla
  • 6 vajec
  • 200 g hnedého cukru
  • 100 g lieskových orieškov

Postup prípravy

1. Krok

Pre túto čokoládovú tortu budeme potrebovať 20 – 22 priemer tortovej formy.Vystrihneme si do nej papier na pečenie ktorý zľahka namažeme maslom.

2. Krok

čokoládu si nalámeme a spolu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli.

3. Krok

Vymiešame vajcia s cukrom do peny a pridáme zomleté lieskové oriešky.

4. Krok

Nakoniec vmiešame čokoládu a vylejeme do pripravenej tortovej formy..Pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C cca 40 minút.

5. Krok

Po úplnom vychladnutí je dobré dať tortu ešte na pár hodín do chladničky a podávať ju úplne vychladenú..

Rýchlovka bez pečenia s tvarohom a s jahodami

Kuchyňa:
Náročnosť:
Bez nazvu 1 1.jpg
  • Kusov:1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 15m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za:20m

Suroviny

  • 24 maslových sušienok (BEBE , marína,petit)
  • 2/3 šálky mlieka
  • 250 g tvarohu
  • 4 lyžice kyslej smotany
  • 3 – 4 lyžice cukru
  • 2 – 3 lyžice masla
  • kôra z polovice citróna
  • čerstvé jahody

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si plnku zmiešaním tvarohu, masla,a kyslej smotany spolu s citronovou kôrou a s cukrom do hladka.

2. Krok

6 sušienok si namočíme do mlieka a poukladáme vedľa seba v dvoch radoch..Naplníme pripraveným tvarohovým krémom

3. Krok

Všetko urobíme ešte trikrát..a poslednú vrstvu tvarohového krému naukladáme čerstvé jahody, ktoré prizdobíme mätovými lístkami a nastrúhanou citrónovou kôrou…

1 1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.