Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

6 tipov, ako upiecť dokonale vláčnu bábovku

6 tipov, ako upiecť dokonale vláčnu bábovku
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
6 tipov, ako upiecť dokonale vláčnu bábovku Foto: depositphotos.com
reklama:

Piškótové a trené bábovky majú jednu nevýhodu – často bývajú suché a drobivé. Práve preto sú čoraz obľúbenejšie recepty, ktoré zaručia šťavnatú a jemnú konzistenciu aj na druhý deň. Tajomstvo spočíva v správnom výbere surovín.

Bábovka patrí medzi najobľúbenejšie domáce koláče. Hodí sa ku káve, čaju, ale aj ako pohostenie pre návštevy, pretože pôsobí elegantne. Ak sa vám však stáva, že je po upečení príliš suchá, je čas skúsiť malé úpravy v recepte.

Ako dosiahnuť vláčnosť bábovky?

Ak chcete, aby bola vaša bábovka jemná a nadýchaná, vyskúšajte tieto overené triky:

  1. Zmena tuku môže urobiť zázraky
    Maslo síce dodáva koláču príjemnú arómu, ale ak ho nahradíte rastlinným olejom, bábovka ostane mäkká aj na druhý deň.

  2. Tekutá smotana na šľahanie dodá jemnosť
    Ak pridáte do cesta smotanu s vysokým obsahom tuku, výsledkom bude lahodná a vláčna štruktúra.

  3. Kyslomliečne výrobky pre ešte lepšiu konzistenciu
    Mlieko môžete nahradiť kefírom, cmarom alebo jogurtom – tieto ingrediencie nielen zvláčnia cesto, ale zároveň mu dodajú jemnú nadýchanosť.

  4. Tvaroh a jogurt ako tajná prísada
    Bábovky pripravené s tvarohom alebo jogurtom sú prirodzene šťavnaté a majú príjemnú krémovú chuť.

  5. Ovocie a zelenina pre šťavnatosť
    Pridaním strúhaných jabĺk, mrkvy alebo dokonca cukety zabezpečíte, že cesto nebude suché. Skvele fungujú aj rozmixované banány, avokádo alebo jablkové pyré.

  6. Tučné semienka pre chuť aj vláčnosť
    Pridanie mletých orechov, maku, kokosu alebo iných semienok zabezpečí nielen lepšiu štruktúru cesta, ale aj bohatšiu chuť.

Vyskúšajte niektorý z týchto tipov a už nikdy nebudete musieť riešiť problém so suchou bábovkou. Dobrú chuť!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.