- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- 7 najlepších čokoládových krémov
7 najlepších čokoládových krémov
Krém „Ganash“
- Krém 33% – 200 ml.
- Čokoláda horká – 200 g.
- Maslo – 50 g
Do hrnca dáme smotanu a zahrejeme ju..Potom pridajte čokoládu.
Pokračujte v miešaní, kým sa nevytvorí homogénna hmota.
Teraz pridáme maslo a odstránime z tepla . Nechajte zmes vychladnúť. najlepšie na pár hodín.
Po ochladení vyšľahajte..
Čokoládový pudingový krém
- Žĺtok – 2 ks.
- Múka hladká- 1 polievková lyžica
- Škrob – 1 polievková lyžica
- Mlieko – 250 ml.
- Čokoláda na varenie – 50 g.
- Kakao – 3 lyžice
- Cukor – 150 g
- Maslo 100 g
V mlieku si rozpustíme na nízkom plameni čokoládu
Vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridajte múku, škrob, kakao.
Do tejto tejto zmesi vylejte čokoládové mlieko a dáme variť na strednom plameni.
Varíme do zhustnutia, potom odstavíme a necháme úplne vychladnúť.
Po vychladnutí vyšľaháme s maslom.
„Philadelphia“ krém
- Smotana na šľahanie – 400 ml.
- Syr „Philadelphia“ – 400 g
- Práškový cukor – 250 g
- Kakao – 4 lyžice
Najskôr si vyšľaháme šľahačku .Potom pridajte „Philadelphia“, práškový cukor a kakao. Všetko dobre premiešajte a dajte d chladničky.
Čokoládový krém „Cappuccino“
- Smotana 33% -250 ml
- Čokoláda tmavá 70 g
- Mlieko – 400 ml
- Žĺtok – 2 ks
- Cukor – 50 g
- Múka hladká- 2 lyžice
- Varené kondenzované mlieko – 4 polievkové lyžice
Rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli.200 ml mlieka si dáme rozvariť a d ostatného pridáme cukor žĺtky a múku..Potom zavaríme k mlieku a uvaríme hustý krém ktorý premiešame z rozpustenou čokoládou a s kondenzovaným mliekom..Necháme vychladnúť.
Vyšľaháme šľahačku a zmiešame s vychladnutým čokoládovým pudingom.
Super-čokoládový krém
- Horká čokoláda – 100 g.
- Mliečna čokoláda – 200 g.
- Maslo – 75 g.
- Smotana (obsah tuku je minimálne 30%) – 300 ml.
- Vajcia – 2 ks.
- Tekutý med – 2 lyžice
Oba druhy čokolády sú rozlámeme na kusy a roztopíme spolu s maslom v kovovej miske v horúcom vodnom kúpeli.
Vyšľaháme smotanu a zvlášť vyšľaháme vajcia s medom.
Čokoládovú hmotu ktorá nám vychladla zmiešame s vyšľahanou smotanou a vyšľahanými vajciami s medom.
Hustý čokoládový krém
- Čokoláda na varenie – 150 g
- Maslo – 150 g
- Olivový olej – 1/3 lyžičky.
- Kyslá smotana 20% – 2 polievkové lyžice
Čokoládu roztupíme vo vodnom kúpeli, pridáme olivový olej a kyslú smotanou, dobre premiešame a odstránime z vodného kúpeľa.Necháme vychladnúť.
Vyšľahajte maslo a po častiach pridávajte vychladnutú čokoládovú zmes.
Krém dajte do cukrárskeho vrecka a vložte na pár minút do mrazničky..Potom môžete zdobiť…
Krém „Nutella“
- Horká čokoláda – 100 g
- Biela čokoláda – 100 g
- Maslo – 50 g
- Mlieko – 80 ml.
- Cukor – 70 g.
- Mleté lieskové orechy 50-70 g
V hrnci dňom rozpustíme maslo, pridáme cukor, mlieko, čokoládu (nakrájané na malé kúsky s nožom) a zahrievame na malom ohni kým sa čokoláda nerozpustí.
Potom necháme úplne vychladnúť.
Nakoniec vmiešame mleté opražené lieskové oriešky..