Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

9 tajomstiev, ktoré vám pomôžu pripraviť perfektnú polievku

Skvelý vývar
9
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:

Zdá sa, že nemôže byť ťažké pripraviť polievku. Uvariť vývar a hodiť do neho zeleninu – a je to pripravené! 

Ale niektorí ľudia si aj vývar vedia skutočne vychutnať. V čom sú jeho tajomstvá?

Podelíme sa s vami o najzaujímavejšie tipy od známych kuchárov.

Skvelý vývar

Výber mäsa

Svetový šéfkuchári  jednohlasne odporúčajú vybrať si mäso mladých býkov na hovädzí vývar. Maslo je rýchlo uvarené a je ideálne pre základ polievky. Okrem toho je zdravé, nízkotučné a obsahuje veľa kolagénu, ktorý počas varenia produkuje želatínu.

Na prípravu bravčového vývaru je lepšie vybrať chudé  mäso s tenkou vrstvou tuku.

Na kurací vývar je vhodné  použiť mäso z kuriatok pestovaných bez antibiotík a hormónov, a jahňacie – kupujte len čerstvé a bez tuku..

Na základ vývaru môžete použiť aj drviny z hydiny, mäsových kostí a drobov. Aj kombináciou rôznych druhov mäsa dosiahnete, že váš vývar bude chutný a silný..

Polievka

Zeleninový vývar

Ľudia, ktorí si pripravujú BOSORKA príchuť do jedálriánske jedlá, ho často používajú ako základ pre polievku.

Hlavné tajomstvo zeleninového vývaru, podľa známych kuchárov, je skrytý v jeho bohatej chuti. Ak chcete, aby váš vývar zo zeleniny bol bohatý, chutný a voňavý, mali by ste si ho pripraviť deň vopred..

Main_post_21b58a40370ab2eb1d3f8ede22edcfdc.jpg

Čírosť mäsového vývaru

Ideálny základ pre budúcu polievku by mal byť transparentný. Dosiahnutie tohto cieľa je to veľmi jednoduché. Použite čerstvú čistú vodu. Po druhé, v procese varenia mäsa, musíte neustále odstraňovať penu  z povrchu. Tá sa tvorí predovšetkým na začiatku varenia.

Mäso sa vkladá  do vody dobre umyté a do studenej vody. Ak vložíte mäso do horúcej vody, bielkoviny sa zrazia a zostanú v mäse do vývaru sa neuvoľnia. Mäso v tomto prípade bude šťavnaté a mäkké, ale chuť vývaru  bude – bohužiaľ, ďaleko od ideálu.

Krájanie zeleniny

Zeleninu n polievku nakrájajte s ostrým nožom. Mnohí si môžu myslieť, že toto tajomstvo je dosť triviálne, pretože každý o tom vie. Ale tu ide nielen o pohodlie: keď používame nože s tupými čepeľami, chceme to alebo nie, zeleninu stláčame. V dôsledku toho všetky ingrediencie vkladáme do hrnca s nízkym obsahom šťavy, čo ovplyvňuje chuť a kvalitu vašej polievky.

číri vývar

Krásna farebná polievočka

Ako docieliť aby mal váš vývar  krásny zlatý nádych? Kuchári už toto tajomstvo už dávno poznajú..

Ak chcete dať polievke jasnú farbu, cibuľu, koreňovú zeleninu hlavne mrkvu by ste mali nadrobno nakrájať alebo postrúhať a opražiť na panvici, a až potom vložiť do vývaru. Je dôležité, aby sa zelenina osmažila do zlatista. Opekanie zeleniny na troche oleja spôsobí, že pokrmový tuk vytiahne zo zeleniny farby, ktoré sa potom vo vývare rozložia..

Farebná

Zahusťovanie

Ak chcete urobiť hustejšiu polievku, môžete zahusťovať múkou, šľahačkou, knedle, knedlíčkami, obilninami a cestovinami. Ak sa rozhodnete uvariť polievku s cestovinou alebo s obilninami, potom je lepšie ich variť oddelene, aby ste získali dobrú štruktúru a chuť. Mnoho obilnín sa varí dlhšie ako zemiaky. Cestoviny, na druhej strane, oveľa rýchlejšie.

Pred pridaním múky do polievky, musí byť múka najskôr opražená na panvici s maslom – až do zlatého odtieňa s mierne orechovou arómou. Ak tak neurobíte, múka môže dodať polievke nepríjemnú múčnu chuť a všetko vaše úsilie bude márne.

Pridajte korenie a bylinky

V polievke je potrebné pridať korenie: rozloží chuť jedla a dodá jej špeciálnu arómu. Nebojte sa pridávať do polievky cesnak, klinčeky, nové a čierne korenie – tieto doplnky sú univerzálne a sú vhodné pre všetky polievky: hlavne však s mierou..

Sušené bylinky pridajte aspoň 1 hodinu pred podávaním aby sa ich chuť vyvinula. Čerstvé naopak by sa mali podávať  tesne pred podávaním..

Main_post_5abea3ef29f0323d582b24ea742505ac.jpg

Degustácia

Ak chcete pridať soľ, nemusíte čakať až do úplného dovarenia polievky. Pokúste sa upraviť chuť  počas varenia. Zmena chuti  polievky nastáva pridaním tuku,masla, octu, soli a korenín byliniek a cukru..

Zmenou pomeru týchto zložiek,  sa môžete vyhrať s chuťou polievky. Ak si myslíte, že polievka je slabá, odvážne pridajte štipku soli. Ak chcete polievku okysliť pridajte ocot a cukor, alebo citrónovú šťavu a lyžicu javorového sirupu.

Ingred

Úprava receptu

Nebojte sa experimentovať: zmeniť čas varenia, sadu korenín a zložiek. Pozmeňte recept a upravte ho podľa vašej chuti.Pridajte cesnak, alebo ho z receptu vynechajte..Myslíte si, že v polievke je  arómy? Pridajte koreniny ktoré máte radi…

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.