- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Veľkonočný veniec
Veľkonočný veniec
- Kusov: 1
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 1:20 hod
- Varenie: 35min
- Hotové Za: 2:5 hod
Suroviny
- 370 g hladkej múky
- 1/2 kocky z kvasníc..(cca 20 g)
- 1,5 dcl mlieka
- 75 g cukru
- štipka soli
- 75 g masla
- 1 vajce
- plnka:
- 100 g mletých nesolených pistácií (môžete použiť aj vlasšské orechy)
- 100 g mletých mandlí
- 1 vajce
- 50 g cukru
- 50 ml mlieka
- pohár marhuľového kompótu
- ďalej:
- marhuľový džem
- mandľové lupienky.
Postup prípravy
1. Krok
Nakopneme kvasnice.)) lyžicou cukru, vlažným mliekom a troškou múky..Kým sa nám naštartujú do misky si preosejeme múku, pridáme štipku soli, zvyšný cukor ,rozpustené maslo,vajce a nakoniec aj to droždie..
2. Krok
Vypracujeme cesto, ktoré necháme 1 hodinu kysnúť na teplom mieste prikryté..
3. Krok
Pripravíme si plnku:Premiešame mleté pistácie a mandle s vajíčkom,cukrom a s mliekom..
4. Krok
Cesto ktoré nám medzičasom nakyslo, rozdelíme na dve polovice a vyvaľkáme na obdĺžnik cca 10 x 50 cm..
5. Krok
Vyvaľkané cesto si naplníme plnkou, poukladáme naň aj marhule prekrojené na menšie kúsky a zrolujeme do roládky..tie prepletieme do venca..Ak ste zdatnejšia tak môžete cesto rozdeliť na tri časti, a prepliesť tak..Môžete pred pečením potrieť rozšľahaným vajcom.
6. Krok
Pečieme pri teplote 180 °C cca 35 minút..Ak by vám cesto zvrchu horelo, prekryte ho alobalom..
7. Krok
Ešte horúci veniec potrieme marhuľovým džemom , a posypeme opraženými mandľovými lupienkami..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1936 videní