Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Veľkonočný veniec

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Veľkonočný veniec
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 1:20 hod
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 2:5 hod

reklama:

Suroviny

  • 370 g hladkej múky
  • 1/2 kocky z kvasníc..(cca 20 g)
  • 1,5 dcl mlieka
  • 75 g cukru
  • štipka soli
  • 75 g masla
  • 1 vajce
  • plnka:
  • 100 g mletých nesolených pistácií (môžete použiť aj vlasšské orechy)
  • 100 g mletých mandlí
  • 1 vajce
  • 50 g cukru
  • 50 ml mlieka
  • pohár marhuľového kompótu
  • ďalej:
  • marhuľový džem
  • mandľové lupienky.
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Nakopneme kvasnice.)) lyžicou cukru, vlažným mliekom a troškou múky..Kým sa nám naštartujú do misky si preosejeme múku, pridáme štipku soli, zvyšný cukor ,rozpustené maslo,vajce a nakoniec aj to droždie..

2. Krok

Vypracujeme cesto, ktoré necháme 1 hodinu kysnúť na teplom mieste prikryté..

3. Krok

Pripravíme si plnku:Premiešame mleté pistácie a mandle s vajíčkom,cukrom a s mliekom..

4. Krok

Cesto ktoré nám medzičasom nakyslo, rozdelíme na dve polovice a vyvaľkáme na obdĺžnik cca 10 x 50 cm..

5. Krok

Vyvaľkané cesto si naplníme plnkou, poukladáme naň aj marhule prekrojené na menšie kúsky a zrolujeme do roládky..tie prepletieme do venca..Ak ste zdatnejšia tak môžete cesto rozdeliť na tri časti, a prepliesť tak..Môžete pred pečením potrieť rozšľahaným vajcom.

6. Krok

Pečieme pri teplote 180 °C cca 35 minút..Ak by vám cesto zvrchu horelo, prekryte ho alobalom..

7. Krok

Ešte horúci veniec potrieme marhuľovým džemom , a posypeme opraženými mandľovými lupienkami..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1936 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.