- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- inšpirácie
- 5 jednoduchých a vynikajúcich zákuskov
5 jednoduchých a vynikajúcich zákuskov
Čokoládovo kokosové kocky bez múky
- Kusov:1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 10m
- Varenie: 25m
- Hotové Za:40m
Suroviny
- 4 bielka
- 1/4 šálky medu
- 2 šálky strúhaného kokosu
- 1/4 šálky kakaa
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- štipka soli
- 130 g čokolády na varenie
- 1 lyžička kokosového oleja
Postup prípravy
Bielky vyšľaháme, pridáme med a vanilkový extrakt a miešame dotuha. Potom zapracujeme kakao, kokos a soľ. Dáme na menší plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 20 až 25 minút. Na vrch roztopíme čokoládu s kokosovým olejom a vylejeme. Necháme stuhnúť a podávame pokrájané na menšie kocky.
Tvarohový koláč bez pečenia
- Kusov:1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20m
- Varenie: 0m
- Hotové Za: 40m
Suroviny
- 450 g jemného tvarohu
- 300 g maslových sušienok
- 100 g masla
- 300 g kondenzovaného mlieka
- 10 g želatíny
- 3/4 šálky vody
- drobné ovocie
Postup prípravy
1. Krok
Sušienky pomrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom. Tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie a hmotu postláčame na dno formy. Dáme do chladničky aspoň na 30 minút.
2. Krok
Tvaroh zmiešame s kondenzovaným mliekom . Želatínu dáme napučať do vody a potom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pridáme do smotany a zľahka miešame. Vylejeme na korpus a pridáme drobné ovocie. Dáme do chladničky na pár hodín a zdobíme podľa fantázie.
Banoffee Pie
- Kusov:1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20m
- Varenie: 0m
- Hotové Za:60m
Suroviny
- 1 kondenzované mlieko (uvarené skaramelizované)
- 250 g sušienok maslových karamelových
- 75 g masla
- 4 banány
- 280 ml šľahačky
- kakaový prášok
Postup prípravy
1. Krok
Kondenzované mlieko varíme ponorené vo vode asi 2 hodiny.Je dobré keď si to urobíte deň dopredu.
2. Krok
Sušienky rozomelieme mixérom a premiešame ich s roztopeným maslom.Túto zmes natlačíme na dno formy a dáme aspoň na 1 hodinu do chladničky.
3. Krok
Potom navrstvíme karamelové salko , a naň poukladáme nakrájané banány na kolieska.Nakoniec dáme vrstvu šľahačky..Tú nemusíte vôbec veľmi sladiť lebo tento zákusok je zo salka tak sladký že vám ten cukor v šľahačke vôbec chýbať nebude..Vrch prizdobíme kakaom..
Čokoládová torta bez múky
- Kusov:1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 10m
- Varenie: 40m
- Hotové Za:60m
Suroviny
- 300 g horkej čokolády
- 180 g masla
- 6 vajec
- 200 g hnedého cukru
- 100 g lieskových orieškov
Postup prípravy
1. Krok
Pre túto čokoládovú tortu budeme potrebovať 20 – 22 priemer tortovej formy.Vystrihneme si do nej papier na pečenie ktorý zľahka namažeme maslom.
2. Krok
čokoládu si nalámeme a spolu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli.
3. Krok
Vymiešame vajcia s cukrom do peny a pridáme zomleté lieskové oriešky.
4. Krok
Nakoniec vmiešame čokoládu a vylejeme do pripravenej tortovej formy..Pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C cca 40 minút.
5. Krok
Po úplnom vychladnutí je dobré dať tortu ešte na pár hodín do chladničky a podávať ju úplne vychladenú..
Rýchlovka bez pečenia s tvarohom a s jahodami
- Kusov:1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 15m
- Varenie: 0m
- Hotové Za:20m
Suroviny
- 24 maslových sušienok (BEBE , marína,petit)
- 2/3 šálky mlieka
- 250 g tvarohu
- 4 lyžice kyslej smotany
- 3 – 4 lyžice cukru
- 2 – 3 lyžice masla
- kôra z polovice citróna
- čerstvé jahody
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si plnku zmiešaním tvarohu, masla,a kyslej smotany spolu s citronovou kôrou a s cukrom do hladka.
2. Krok
6 sušienok si namočíme do mlieka a poukladáme vedľa seba v dvoch radoch..Naplníme pripraveným tvarohovým krémom
3. Krok
Všetko urobíme ešte trikrát..a poslednú vrstvu tvarohového krému naukladáme čerstvé jahody, ktoré prizdobíme mätovými lístkami a nastrúhanou citrónovou kôrou…