- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- inšpirácie
- 5 nepečených dobrôt + jeden bonus :D
5 nepečených dobrôt + jeden bonus :D
Nepečený malinový dezert s pudingom
- Kusov:1
- Čas Prípravy: 20m
- Varenie: 5m
- Hotové Za:2:25 h
Suroviny
- 35 ks BEBE kakaových keksov
- 2 balenia malinového pudingu
- 3 lyžice práškového cukru
- 6 lyžíc kryštálového cukru
- 700 ml mlieka
- 300 g malín
- 250 ml smotany na šlahanie
Postup prípravy
1. Krok
Na menší plech rozložíme na dno sušienky.Maliny umyjeme a necháme na sitku odkvapkať.
2. Krok
V mlieku rozmiešame puding a dáme variť,pridáme kryštálový cukor a varíme do zhustnutia.Ešte horúci vylejeme na sušienky ,vyrovnáme a necháme vychladnúť.
3. Krok
Na puding poukladáme maliny,jemne zatlačíme a na vrch rozotrieme vyšlahanú šlahačku s práškovým cukrom .Môžeme ozdobiť postrúhanou čokoládou.
Nepečený tvarohový koláč s Nutellou
- Kusov:1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 15m
- Varenie: 0m
- Hotové Za:2:0 h
Suroviny
- 280g maslových alebo grahamových sušienok
- 5 lyžíc masla
- 1 malá Nutella
- 450g jemného tvarohu
- 3/4 šálky opekaných lieskových orechov
- 1/2 šálky práškového cukru
Postup prípravy
1. Krok
Do mixéra dáme sušienky, 3 lyžice orechov, maslo a 1 lyžicu nutelly. Zmixujeme a zmes natlačíme do okrúhlej formy na dno. Dáme stuhnúť do chladničky.
2. Krok
Tvaroh riadne zmiešame s práškovým cukrom do penista a pridáme nutellu a vymiešame spolu. Vylejeme na korpus a posypeme nasekanými orechami. Dáme do chladničky stuhnúť na pár hodín.
Nepečený Oreo koláčik
- Kusov:1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20m
- Varenie: 0m
- Hotové Za:2:0 h
Suroviny
- 60 g masla
- 30 ks oreo keksov
- 300 g jemného tvarohu
- 200 g smotany na šľahanie
- 130 g práškového cukru
- 12 g želatíny
Postup prípravy
1. Krok
Oreo kekse zomelieme a zmiešame s rozpusteným maslom. Dáme na dno menšej tortovej formy a potom do chladničky vychladnúť. Tvaroh zmiešame s cukrom, šľahačku vyšľaháme dotuha a pridáme k tvarohu, premiešame. Želatínu pripravíme podľa návodu a pridáme k tvarohovej zmesi spolu s pár rozdrvenými sušienkami oreo. Nanesieme plnku na korpus a dáme na pár hodín do chladničky. Zdobíme sušienkami oreo.
Nanaimo kocky
- Kusov:1
- Porcií: 16
- Čas Prípravy: 40m
- Varenie: 20m
- Hotové Za:60m
Suroviny
- 1/2 šálky rozpusteného masla
- 5 lyžíc kakaa
- 1/2 šálky cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 vajce
- 1 1/2 šálky rozmrvených sušienok
- 1/2 šálky sekaných vlašských orechov
- 1 šálka kokosu
- Krém:
- 125 g masla
- 2 lyžice vanilkového pudingu
- 300 ml mlieka
- 4 lyžice cukru
- Čokoládová poleva:
- 120 g čokolády
- 3 lyžice masla
- 2 lyžice smotany
Postup prípravy
1. Krok
Malý plech 10x 10 vyložíme papierom na pečenie..Pripravíme si vodný kúpeľ a do misky nad ním dáme maslo, 5 lyžíc kakaa 1/2 hrnčeka cukru a vanilkový cukor.Miešame kým sa všetko neprepojí.
2. Krok
Pridáme vajce a šľaháme asi 2 – 3 minúty,ručným šľahačom alebo metličkou.Zmes nám zhustne a bude mať štruktúru ako čokoládová poleva.
3. Krok
Odstránime z kúpeľa pridáme rozmrvené sušienky .(môžete ich mixérom prekútrovať.) kokos a mleté alebo rozsekané vlašské orechy.Premiešame a navrstvíme na plech..Poriadne zatlačíme.Dáme do chladničky zatuhnúť..
4. Krok
Pripravíme si puding..Uvaríme ho z pudingového prášku cukru a mlieka..Potom necháme vychaldnúť a do chladného primiešame vanilkový extrakt a maslo..Navrstvíme na kakaový základ, a vrátime do chladničky..
5. Krok
Čokoládovú polevu pripravíme opäť vo vodnom kúpeli..Rozpustíme čokoládu s maslom a s 2 lyžicami smotany na šľahanie..Polevou prelejeme zákusok pekne zarovnáme a necháme zatuhnúť..
6. Krok
Podávame nakrájané na kocky.
Tvarohový nepečený dezert so zeleným čajom
- Kusov:1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 25m
- Varenie: 0m
- Hotové Za:30m
Suroviny
- 100 g dobrej bielej čokolády
- 3 lyžice smotany na šľahanie
- 50 g maslových sušienok
- 50 g lúpaných mandlí
- 300 g tvarohu
- 250 ml smotany na šľahanie
- 150 ml bieleho jogurtu
- 5 čajových lyžíc Matcha zeleného čajového prášku
- 1/2 šálky krupicového cukru
- 10 g želatíny
- 3 lyžice citrónovej šťavy
Postup prípravy
1. Krok
Tortovú formu s priemerom 20 – 22 oblejeme studenou vodou a dáme na pár minút do mraziaku.
2. Krok
Mandle orestujeme na suchej panvici za stáleho trasnia 3 – 4 minúty a potom ich spolu so sušienkami rozmixujeme na jemnú strúhanku.
3. Krok
Čokoládu nalámeme a rozpustíme vo vodnom kúpeli 3 lyžicami smotany na šľahanie..Pridajte mandľovo sušienkovú zmes a natlačte do tortovej formy hneď ako ju vyberiete z mraziaka..
4. Krok
Takto vyplnenú formu dáme do chladničky a pripravíme si tvarohovú matcha náplň..
5. Krok
Namočíme si želatínu do trochy studenej vody a necháme 110 minút napučať..Tvaroh utrieme cez sitko alebo do jemna vymixujeme a pridáme aj cukor ..Jogurt si premiešame s čajovým práškom a potom vmiešame do tvarohovej zmesi…
6. Krok
Želatínu premiešame s citrónovou šťavou a zohrejeme na 60°C ..Potom pridáme k nej lyžicu tvarohovej zmesi a nakoniec všetku zmiešame k plnke.
7. Krok
Potom plnku navrstvíme na mandľovo sušienkový základ, pekne zarovnáme a dáme do chladničky najmenej na 5 hodín tuhnúť..
8. Krok
Vrch môžete prizdobiť bielou čokoládou, mätovými lístkami alebo jednoducho strúhaným kokosom…
BONUS: osviežujúca letná pochúťka…
Jogurtová pochúťka
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 15m
- Varenie: 5m
- Hotové Za:20m
Suroviny
- 500ml jogurt biely
- 1-2 lyžice práškový cukor
- 1 vanilkový cukor
- 1 Zlatý klas
- jahodový kompót
- jahodový sirup alebo džus
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si hustý jogurt – na misku si položíme väčšie sitko, naň rozprestrieme čisté plátenko, vylejeme jogurt a necháme stiecť najlepšie cez noc. Získame tak veľmi hustý jogurt
2. Krok
Do jogurtu pridáme vanilkový cukor a podľa vlastnej chute aj cukor práškový
3. Krok
Jahodový kompót scedíme a dolejeme sirupom, alebo džúsom tak aby sme mali 400ml tekutiny, v tekutine rozmiešame Zlatý klas a uvaríme, ak chcete môžete pridať cukor
4. Krok
Mierne vychladnuté dáme na dno pohárov a pridáme celé jahody, na stuhnutú spodnú vrstvu dáme jogurtovú hmotu a znovu jahodovú hmotu
5. Krok
Ozdobíme celými jahodami, šľahačkou, čokoládou, podrvenými celozrnnými keksíkmi alebo akokoľvek inak 🙂