- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Parené buchty plnené ovocím
Parené buchty plnené ovocím
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- cesto: 500 – 550g polohrubej múky,
- 1/2 kocky čerstvého droždia (20g),
- 5 lyžíc oleja,
- štipka soli,
- 3 lyžice kryštálový cukor,
- 300ml vody
- – čerstvé ovocie (jahody, marhule, slivky)
- – olej na natieranie buchiet aj panvice
- – rozpustené maslo na poliatie buchiet na tanieri
- – cukor, kakao, mak alebo orechy na posypanie na tanieri
Postup prípravy
1. Krok
zo 100ml teplej vody, lyžičky cukru a droždia si urobte kvások a zamieste si mäkké cesto.
2. Krok
Múky najskôr 500g a potom prisýpam podľa potreby.
3. Krok
Keď je cesto vykysnuté, rozvaľkám ho na pomúčenej doske, radielkom rozdelím na 4 rovnako široké pásy a potom každý pás na 4 častí (16 štvorcov).
4. Krok
Na každý dám ovocie (ja som dala polovicu marhule), zabalím do buchtičky, nechám asi 30 min. podkysnúť a potom ich naparím.
5. Krok
Na tanieri polejem rozpusteným maslom a posypem kakaom, makom alebo orechami, ktoré zmiešam s práškovým cukrom.
6. Krok
a tu prikladám to netradičné parenie podla receptu,mám to vyskúšané je to super…su tie buchtičky také iné…také mňamkové:.
7. Krok
Buchty naukladám do vymastenej hlbokej teflonovej panvice tak, aby sa navzájom nedotýkali, každú zvlásť dobre pomastím aj zvrchu, podlejem asi 100ml vody, prikryjem pokrievkou tak, aby neunikalo veľa pary a dám na sporák poriadne rozovrieť, potom stíšim plyn (nie celkom) a parím cca 8 – 10 min. Všetka voda by mala vyvrieť a buchty by mali byť odspodu trochu pripečené (křupavé) Ak sa vám pripečú viac, nevadí. Treba si to otestovať na svojom sporáku, ja mám plynový a celkom dobre sa mi to robí.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
422 videní