Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mini Šišky

reklama:
Screenshot_133.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Suroviny

  • 1 kg polohrubej (výberovej) múky,
  • 1 kocka čerstvého droždia,
  • 6 dl mlieka,.
  • 1 smotana na šľahanie (poctivá 33%-ná) o objeme 250 ml,
  • 1 kávová lyžička soli,
  • 2 kávové lyžičky cukru,
  • 4 žĺtky (ak sú vajíčka väčšie, stačia 3),
  • Na dochutenie – lekvár, práškový cukor, jogurt, snehová pena zo zvyšných bielkov

 

Postup prípravy

1. Krok

Z uvedeného množstva mlieka si odoberieme 2 dl a pripravíme kvások – mlieko má byť vlažné, štipku soli a pol lyžičky cukru – keď mu ešte dopomôžeme posypaním troškou polohrubej múky a premiešaním, nechať podkysnúť aspoň 10 min.

2. Krok

Z uvedeného množstva múky si môžete (nemusíte) odobrať 4 zarovnané lyžice múky na posypanie. Do preosiatej múky dáme soľ, cukor, premiešať, pridať kvások, žĺtky, smotanu, rum, zvyšné mlieko

3. Krok

zamiešať,bude to dosť riedke, ale miesením nadobudne trošku inú konzistenciu.

4. Krok

v druhej etape… Spracujeme cesto /už neprilievame žiadne mlieko, ak dodržíme uvedené množstvá/ Budete ho mať redšie, nebojte sa. Varechou sa pekne vymiesi a krásne nakysne.

5. Krok

a domiesime ho varechou ..

6. Krok

jemne pomúčime – prikryjeme utierkou a necháme na teplejšom mieste nakysnúť min. 1 hod., aj hodinu a pol

7. Krok

keď máme nakysnuté cesto….Z misy ho doslova „vyťahujem“ – je ako pavučina – ktoré sa mi lepí aj na ruky, ale nevadí.a pomúčenej doske ho posypeme ešte zvrchu, len trošku – pomedzi prsty (stále odoberám z tých 4 lyžíc múky, ktorú som odobrala na začiatku z 1 kg), prevrátim…cesto by malo byž vláčne – v žiadnom prípade nesmie byť tuhé, rozdelíme na polovice a druhú necháme ešte v mise podkysnúť

8. Krok

poprášiť múkou, vyvaľkať na hrúbku 0,5 cm – Cesto je perfektné – nelepí sa, vykrajujeme kolieska naolejovaným pohárom (ja používam s priemerom 7 cm, sú také akurát) Do druhej várky môžeme urobiť aj jamku prstom do stredu šišky

9. Krok

vyprážame do zlatista

198_full.jpg
reklama:
reklama:
reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.8 / 5)

6 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

12648 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.