- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Domáca „vegeta“
Domáca „vegeta“
Solená zelenina do vývaru
Solená zelenina sa používa do : vývaru, omáčok, polievok. Sú v nej čerstvé suroviny, so žiadnymi prísadami glutamátu, príchutí atď.
Suroviny
- 500 g mrkvy
- 500 g zeleru
- 250 g petržlenu
- 250 g ligurčeku alebo zelerových lístkov
- 300 g jemnej morskej soli
Postup prípravy
1. Krok
Zeleninku buď to nadrobúčko nakrájame alebo nasekáme kuchynským robotom.Zelené lístky nasekáme ručne.Pridáme soľ a dôkladne premiešame.Touto zmesou plníme poháre do ktorých zmes zeleniny poriadne natlačíme.Potom uzavrieme víčkom a uskladníme na tmavom a chladnejšom mieste.
2. Krok
Musíte si dať pozor na dákovanie pretože zmes je veľmi slaná stačí dať tak za lyžičku.
3. Krok
Môžete zmes podľa toho čo máte doma aj doplniť napríklad pridať petržlenovú vňať..kaleráb..Ale nepoužívajte cibuľu ani cesnak, ich esenciálne leje by chuť zeleniny prerazili.