Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Zemiakový chlieb

29387070_1855255774514120_9034195263090065408_n.jpg
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:

Suroviny:

300 ml tepla voda
1 PL ocot
1 PL olej
550 g hl.muka
2 ks uvarene zemiaky
1/2 droždie
2 čl sol
1 čl rasca celá

Postup:

V poradí ako sú suroviny napísane, ich pridávame do pekárničky… ja som si to nechala len vymiesiť a nakysnúť a piekla som ho v rure na 200 st asi 3/4 hodinu.

Ešte pre tých ,ktorí nemajú pekárničku:

Do 1 dcl teplej vody pridáme cukor a drozdie, necháme vzist kvások. Do misy si dáme muku, zemiaky a všetko ostatne, do stredu urobíme jamku a nalejeme kvások.

Rukami vypracujeme hladké a nelepivé cesto (ak sa vám zdá riedke, treba pridať trošku muky).

Zakryjeme a necháme 1 hodinu kysnúť.

Potom prenesieme na pomúčenú podložku a vytvarujeme bochník.

Moc nemieste aby ste neporušili bublinky.

Opatrne prenesieme na plech, vrch trošku pomúčime a pečieme vo vyhriatej rúre.

Ja chlieb nepotieram ale ak chcete, tak môžete potrieť pred a po upečení slanou vodou.29386695_1855255871180777_5493112774714195968_n.jpg

29386475_1855255954514102_1503288800422395904_n.jpg
reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.