- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- inšpirácie
- Zemiakový chlieb
Zemiakový chlieb
Suroviny:
300 ml tepla voda
1 PL ocot
1 PL olej
550 g hl.muka
2 ks uvarene zemiaky
1/2 droždie
2 čl sol
1 čl rasca celá
Postup:
V poradí ako sú suroviny napísane, ich pridávame do pekárničky… ja som si to nechala len vymiesiť a nakysnúť a piekla som ho v rure na 200 st asi 3/4 hodinu.
Ešte pre tých ,ktorí nemajú pekárničku:
Do 1 dcl teplej vody pridáme cukor a drozdie, necháme vzist kvások. Do misy si dáme muku, zemiaky a všetko ostatne, do stredu urobíme jamku a nalejeme kvások.
Rukami vypracujeme hladké a nelepivé cesto (ak sa vám zdá riedke, treba pridať trošku muky).
Zakryjeme a necháme 1 hodinu kysnúť.
Potom prenesieme na pomúčenú podložku a vytvarujeme bochník.
Moc nemieste aby ste neporušili bublinky.
Opatrne prenesieme na plech, vrch trošku pomúčime a pečieme vo vyhriatej rúre.
Ja chlieb nepotieram ale ak chcete, tak môžete potrieť pred a po upečení slanou vodou.