- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Ako rýchlo pripraviť chutný domáci chlieb? Skúste to v Remoske
Ako rýchlo pripraviť chutný domáci chlieb? Skúste to v Remoske
O chrumkavom čerstvom chlebe, ktorý sa pečie priamo u vás doma, sníva takmer každý. Kto by netúžil cítiť tú úžasnú vôňu a okúsiť krehkú kôrku práve pripraveného pečiva? Ak si myslíte, že domáci chlieb je špeciálnou výsadou, mýlite sa. Môže ho pripraviť každá gazdinka alebo kuchár a verte či nie, nepotrebujete na to ani špeciálne vybavenie či zručnosti.
Počuli ste už niekedy o pečení v elektrickej pečúcej mise Remoska®? Táto malá prenosná elektrická rúra je skvelá na prípravu mnohých pokrmov a zvládnete v nej pripraviť aj domáci chlieb. Je to oveľa jednoduchšie, než by ste čakali, pohodlnejšie než pečenie v obyčajnej rúre a spotrebujete pri tom oveľa menej elektrickej energie.
Budete na to potrebovať:
- Remosku – zvoliť si môžete dva modely, a to menší Original, v ktorom pripravíte chlieb s hmotnosťou cca 750 až 800 g alebo väčší Grand pre chleby do veľkosti 1 až 1,2 kg. Ak vám stačí necelý kilový bochníček, malá Remoska® je skvelou voľbou pre akýkoľvek druh chleba. Výhodou väčšej Remosky je, že sa v nej dajú piecť chleby oblého tvaru. Každý chlieb si vyžaduje trocha inú prípravu a ingrediencie, ktoré si predtým podrobne naštudujte.
Takto sa vám to podarí
- Ak máte misu s nepriľnavým povrchom, ničím ju nepotierajte a ani do nej nevkladajte fóliu či papier na pečenie. Nemusíte sa báť, na takomto materiáli sa vám chlieb neprilepí.
- Remosku nenahrievajte, cesto vkladajte pokojne rovno z chladničky či mrazničky do nerozohriatej misy. Nemusí byť dokonca ani dokonale vykysnuté.
- Počas celého pečenia je konštantná teplota zhruba 180°C.
- Ak vidíte na skle Remosky zrazenú vodnú paru, je to v poriadku. Postupne sa časť odparí cez otvory na veku.
- V malej Remoske je chlieb hotový zhruba za 45 minút. Väčšej to trvá o čosi dlhšie, a to 45 až 55 minút. Závisí to od veľkosti bochníka.
Zopár rád na záver
Remoska® je ideálnym spoločníkom aj na cestách. Ak ste sa vybrali počas jesenných dní napríklad na chatu, aj tu si môžete ráno spríjemniť domácim chlebíkom z vašej Remosky. Model s okienkom je v tomto prípade lepšou voľbou, pretože poskytuje viac miesta a cesto sa v nej môže krásne nafúknuť. Pozor dávajte akurát na jeho množstvo, aby sa vám neprilepilo k okienku. Chlebíky pečené v Remoske ničím nepotierame, pretože kôrka by mohla zostať aj po upečení vlhká. Začiatočníkom odporúčame začať piecť najskôr menšie chleby.