Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Perníkové guľky s marcipánom

01.jpg
reklama:

Už dlhšie ma lákalo vyskúšať tieto perníkové guľky. Receptov som za posledné roky videla dosť a od samej radosti som nevedela ktorý vyskúšať skôr, tak som to vyriešila (ako vždy) po svojom a vymyslela som si svoj vlastný recept, presne podľa našej chute 🙂

  • asi 400 g zvyšné perníčky alebo medovníčky (ja som mala tieto, so špaldovej a pohánkovej múky)
  • 100g maslo
  • 3 lyžice rum (alebo podľa chuti)
  • 2 – 3 lyžice marhuľový džem
  • 1 vanilkový cukor (20g)
  • 2 lyžice práškový cukor (alebo podľa chuti aj viac)
  • uvarená káva na zamiesenie (množstvo podľa potreby)
  • 50g čokoláda (na drobno nasekaná)
  • marcipán na plnenie (množstvo podľa potreby)
  • kokos na obaľovanie (množstvo podľa potreby)

Marcipán nakrájame na malé kúsky približne 1 x 1 cm a v rukách z nich vytvarujme malé gulôčky. Perníky rozmrvíme (alebo ak sú tvrdé, zomelieme, rozmixujeme) na drobno. Pridáme zmäknuté maslo, rum, džem, cukor, nasekanú čokoládu, trochu kávy a rukami zmiešame mäkké cesto. Kávu pridávame postupne, aby sme cesto nemali riedke. Ak predsa len prilejete viac kávy a cesto je príliš mäkké na tvarovanie guliek, nepomôže nič iné len ho zahustiť ďalšími perníkmi, alebo ak už perníky nemáte tak mletými piškótami alebo keksami. Aby sa s cestom lepšie pracovalo, môžete ho dať na hodinku zachladiť. Z cesta odoberáme lyžicou malé kúsky, do stredu vtlačíme gulôčku z marcipánu, vytvarujeme rukami menšie guľky a obalíme ich v kokose. Hotové guľky skladujeme v chladničke.
Poznámka: Džem môžete použiť aj iný, napr. ríbezľový, višňový, malinový.

zdroj:

RECEPTY Z MOJEJ KUCHYNE
A ZÁHRADY

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.