- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- inšpirácie
- Nepečený čučoriedkovo-kokosový koláč z pár surovín
Nepečený čučoriedkovo-kokosový koláč z pár surovín
Krehký, jemný a priamo francúzsky elegantný! Aj medzi koláčmi panujú módne predpisy a tento čučoriedkovo-kokosový dezert je jednou z najväčších delikates, aké môžete položiť na stôl pred svojich hostí. Vyskúšajte ho, nie je náročný, je veľmi nápaditý, na pohľad krásny a mimoriadne chutný.
Čo budete potrebovať?
Na cesto:
- 2 a ½ šálky mandľové múky
- ½ šálky kokosových vločiek
- ½ šálky medu
Na náplň:
- 1 plechovku chladeného kokosového krému (kokosová šľahačka)
- ¼ šálky medu
Na ozdobu:
- 300 g čerstvých čučoriedok
Ako na to?
V miske si zmiešajte všetky ingrediencie na cesto a poriadne ich roztlačte do tortovej formy alebo do formy na dezerty. Cesto dajte do chladničky stuhnúť.
Plnku si pripravíte ešte jednoduchšie. Zmiešajte kokosový krém a med ručným šľahačom, kým nebude hustý. Potrvá Vám to približne 10-12 minút. Ten dajte na pripravené vychladené cesto, prikryte potravinovou fóliou a dajte opäť do chladničky, kým nestuhne. Na záver koláč len ozdobte čerstvými čučoriedkami a podávajte.