- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Perníkovo-banánová torta
Perníkovo-banánová torta
- Kusov: 8
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 3:20 hod
Je to neopísateľne fantastický zákusok.. odporúčam vyskúšať..
Suroviny
- 600 g pardubických perníkov
- 600 ml kyslej pochúťkovej
- 100 g práškového cukru
- 2 banány
- 100 g vlašské orechy
- kokos
- čokoláda
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si perníčky poprekrajujeme na polovice pozdĺžne.Banány pokrájame na kolieska.Kyslú smotanu zmiešame s cukrom a s pomletými orechmi.
2. Krok
Väčšiu misku si vložíme potravinárskou fóliou až cez kraje..Prekrojené perníky namáčame v kyslej smotane z pisškótovej strany nie z čokoládovej a ukladáme na dno misy práve tou čokoládovou stranou.Medzere ktoré nám vzniknú vypĺňame kyslou smotanou.
3. Krok
teraz poukladáme vrstvu z banánov.Potom opäť perníky medzere kyslou smotanou a zase banány.a takto zaplníme celú misku.Môžete použiť aj na prestriedanie aj kúsky ovocia..Končíme vrstvou perníka.posypeme kokosovou múčkou.
4. Krok
Orechov môžete použiť aj viac..popresypávať nimi jednotlivé vrstvy..
5. Krok
keď máme všetko hotové dáme tortu v miske na 3 - 4 hodiny do chladničky..Perníky sa nám napijú.Po vybratí z chladu vyklopíme a odstránime fóliu.Vrch môžete posypať kokosom ,môžete ešte vyšľahať jednu šľahačku a posypať nastrúhanou čokoládou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
839 videní