Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pečené koleno

Náročnosť:
reklama:
Pečené koleno
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Pečené koleno Frenky
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 3min
  • Hotové Za: 3min
reklama:

Suroviny

  • Čerstvé koleno
  • Stredne veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL soli
  • 1 ČL soli
  • 10 ks celého čierneho koreniaeho korenia
  • 1/2 ČL čierneho korenia
  • 5 bobkových listov
  • 40g Medu (kto nemá rád moc sladké, stačí 20g)
  • 40g horčice
  • 1 PL olivového oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Čerstvé koleno si riadne umyjeme, dáme do hrnca a zalejeme vodou, aby bolo celé ponorené. Potom ho vytiahneme a dáme vodu variť.

2. Krok

Keď začne vrieť, pridáme do vriacej vody, koleno, cibuľu, cesnak, 1 PL soli, celé čierne korenie, bobkový list. Varíme cca. 1,5h.

3. Krok

Popri varení si nachystáme marinádu: do misky si nalejeme olivový olej, pridáme horčicu, soľ, korenie a riadne premiešame.

4. Krok

Pred dovarením, si zapneme rúru na pečenie zhora a zdola na 200° C. Pripravíme si mriežku na ktorú dáme koleno a pod ňu dáme úplne dole pekáč, na ktorý bude stekať výpek.

5. Krok

Po uvarení, si koleno vyberieme, kožu nakrojíme do mriežky, potrieme marinádou a dáme do vyhriatej rúry na mriežku.

6. Krok

Pečieme 1 hodinu aj 10 minút, počas pečenia pravideľne podlievame vývarom, ktorý nám ostal v hrnci po uvarení kolena. Po zhruba 40 minútach koleno obrátime.

7. Krok

Po hodine aj 10 minútach prepneme na gril a pridáme na 220°C. Grilujeme cca. 20 minút, kým koža bude krásne chrumkavá.

reklama:

Hotovo 🙂

Podávame s prílohou podľa chuti, zemiaky, chleba.. baranie rohy, feferónky..

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

356 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.