- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Dusíte mäso, ale ono nie a nie zmäknúť? S týmto trikom to už nikdy nebudete riešiť
Dusíte mäso, ale ono nie a nie zmäknúť? S týmto trikom to už nikdy nebudete riešiť
reklama:
Dusenie mäsa už nemusí byť veda. Robte to, ako my a celá rodina sa poteší! S týmto trikom to už nikdy nebudete riešiť …
Ako dosiahnuť, aby bolo mäso pri dusení mäkké a jemné?
Skúste pridať menej tekutiny. Pri dusení mäsa je veľmi dôležité podlievať ho. Radšej pridajte vodu alebo vývar, keď sa vyparí, ako keby malo mäso počas celého dusenia v tekutine plávať. Rovnako dôležité je dusiť mäsko pomaly, teda na čo najnižšiu teplotu.
A ešte jedna užitočná rada:
Ako na huby
Hubové rizoto alebo polievka sú dobroty, ktoré si veľmi rady doprajeme. Len to krájanie … Skúste nabudúce namiesto noža použiť krájač na vajíčka. Jednotlivé kúsky húb budú krásne rovnomerné a ušetríte kopu času.
reklama: