- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- inšpirácie
- Kura na paprike s haluškami
Kura na paprike s haluškami
Vyberte sa s nami na kuchársku cestu časom:
Tento recept na krémové a pikantné kura na paprike s haluškami pochádza ešte z čias rakúsko-uhorskej ríše. Tento recept, ktorý vytvoril János Kotányi v roku 1896, chutí stale rovnako vynikajúco.
Čas prípravy: 60 – 70 minút
Pre 4 osoby potrebujete:
- 1,2 kg kuracieho mäsa, pokrájaného na kúsky
- 1 polievková lyžica bravčovej masti
- 4 cibule
- pol litra smotany
- pol lyžice drveného majoránu Kotányi
- 1 polievková lyžica sladkej červenej papriky Kotányi
- voda
Vaječné halušky:
- 500 g múky
- 250 ml mlieka
- 2 PL olivového oleja
- 3 vajcia
- štipka soli
- štipka mletého muškátového orieška Kotányi
- štipka mletáho čierneho korenia Kotányi
Návod na prípravu:
- Na bravčovej masti orestujte cibuľu, pokrájanú na prúžky. Primiešajte červenú papriku, pol lyžice majoránu a kuracie mäso. Osoľte, dobre premiešajte a prikryté nechajte dusiť niekoľko minút.
- Pridajte vodu a nechajte mäso dovariť do mäkka. Dávajte pozor, aby sa nespálilo.
- Servírujte so smotanou a s vaječnými haluškami.
- Vaječné halušky pripravíte tak, že zmiešate všetky prísady a vyrobíte mierne tuhé cesto. Dvoma čajovými lyžičkami tvarujte halušky a varte ich vo vriacej osolenej vode, kým nevyplávu na povrch.