- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Cestoviny s vegan boloňskou omáčkou
Cestoviny s vegan boloňskou omáčkou
Pre 2 osoby potrebujete:
- 125 g červenej šošovice
- 1 nakrájaná cibuľa
- 1 nakrájaná mrkva
- 2 nakrájané strúčiky cesnaku
- 100 g nakrájaných húb
- 1 PL rajčinového pretlaku
- 400 g nakrájaných zemiakov
- 240 ml zeleninového vývaru
- 1 ČL medu
- olivový olej
- štipka Himalájskej soli z mlynčeka Kotányi
- štipka Štvorfarebného korenia z mlynčeka Kotányi
- štipka Čili papričky z mlynčeka Kotányi
- 250g cestovín
Postup:
- Najprv si pripravte omáčku. Zohrejte olej na veľkej panvici. Postupne pridajte cibuľu, mrkvu a huby a nechajte 5 minút smažiť. Do hrnca s vriacou vodou vysypte šošovicu a varte asi 10 minút.
- Do veľkej panvice pridajte pretlak, korenie, med a nasekaný cesnak. Vysmážajte asi 3 minúty a pridajte pripravenú šošovicu, nakrájané rajčiny a zeleninový vývar.
- Všetko spolu nechajte variť na miernom ohni a prikryte pokrievkou. Po 20 minútach by mala byť šošovica mäkká a omáčka zahustená. V prípade potreby dochuťte korením.
- Počas prípravy omáčky si uvarte Vaše obľúbené cestoviny. Cestoviny naservírujte na tanier, polejte omáčkou a na vrch nastrúhajte vegánsky syr.