- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Aromatická soľ z medvedieho cesnaku na grilované mäso a šalát
Aromatická soľ z medvedieho cesnaku na grilované mäso a šalát
- Kusov: 1
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 2:0 hod
- Hotové Za: 2:10 hod
Suroviny
- 500 g hrubej morskej soli
- 100 g medvedieho cesnaku
Postup prípravy
1. Krok
Medvedí cesnak dobre umyjeme a osušíme. Potom nakrájajte na malé kúsky. Medvedí cesnak pomelieme v kuchynskom robote, aby vznikla pasta. V miske zmiešame pastu z medvedieho cesnaku s hrubozrnnou morskou soľou. Miešajte, kým soľ úplne nezozelenie. Potom na plech vystlaný papierom na pečenie dáme soľ z medvedieho cesnaku. Všetko rovnomerne rozotrieme. Rúru vyhrejeme na 50 stupňov a vysušíme v nej soľ z medvedieho cesnaku. asi 3-4 hodiny. Môžete aj jeden deň vysušiť na slnku. Soľ občas premiešajte, aby ste zabezpečili rovnomerné vysušenie. Keď je soľ úplne suchá, vložíme ju do kuchynského robota a znovu rozmixujeme na jemný prášok..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
433 videní