Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Voňavý škoricový cheesecake: Krémová lahôdka, ktorá si vás získa

Voňavý škoricový cheesecake
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Voňavý škoricový cheesecake Foto: depositphotos.com
reklama:

Hľadáte dezert, ktorý nielenže poteší vaše chuťové poháriky, ale aj rozvonia celú kuchyňu? Škoricový cheesecake je práve to, čo potrebujete! Kombinácia chrumkavého škoricového základu, jemného krému a bohatého karamelu vytvára dokonalú harmóniu chutí, ktorú si zamiluje celá rodina. Tento voňavý a krémový koláč je nielen vizuálne lákavý, ale svojou chuťou si vás okamžite získa. Pripravte sa na dezert, ktorý sa stane hviezdou každého stola!

Ingrediencie

Korpus:

  • 200 g škoricových sušienok
  • 80 g masla
  • 1 PL javorového sirupu

Krém:

  • 400 g krémového syra
  • 100 g hnedého cukru
  • 2 PL hladkej múky
  • 1 KL škorice
  • 3 vajcia
  • 300 g kyslej smotany (minimálne 16 % tuku)

Na vrch:

  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 PL masla
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • 1 štipka soli
  • 50 g škoricových sušienok

Postup

Škoricový cheesecake s bohatou chuťou krému a karamelovou vrstvou je dokonalým dezertom pre každú príležitosť.

  1. Príprava formy: Rúru predhrejeme na 170 °C. Dno tortovej formy s priemerom 25 cm vystelieme papierom na pečenie.
  2. Korpus: Škoricové sušienky rozdrvíme na jemno, napríklad pomocou mixéra. Zmiešame ich s roztopeným maslom a javorovým sirupom, a túto zmes pevne utlačíme na dno tortovej formy, aby sme vytvorili základ koláča.
  3. Krém: V miske vyšľaháme krémový syr s hnedým cukrom, následne pridáme hladkú múku a škoricu. Potom po jednom zašľaháme vajcia, až kým nie je hmota hladká, a nakoniec pridáme kyslú smotanu, ktorá dodá krému jemnosť.
  4. Pečenie: Krém nalejeme na pripravený korpus a uhladíme povrch. Koláč vložíme do rúry a pečieme približne 40 minút pri teplote 170 °C. Po upečení necháme koláč vychladnúť – najskôr pri izbovej teplote, potom ho dáme do chladničky na minimálne 12 hodín, aby stuhol a chute sa prepojili.
  5. Karamelová vrstva: Na záver pripravíme karamelový polev: na panvici roztopíme kryštálový cukor, do ktorého vmiešame maslo, smotanu a štipku soli. Horúci karamel jemne nalejeme na stuhnutý koláč a necháme ho zatuhnúť. Nakoniec koláč ozdobíme rozdrvenými škoricovými sušienkami, ktoré dodajú extra chrumkavosť.

Tento škoricový cheesecake je ideálny na každú oslavu alebo príjemné rodinné posedenie. Karamelová poleva a škoricová chuť vytvárajú nezameniteľnú kombináciu, ktorú si určite zamilujete.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.