Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáce skvelé pečivo, ktoré je ako čerstvé aj na druhý deň!

Kuchyňa:
Náročnosť: ,
reklama:
Domáce skvelé pečivo, ktoré je ako čerstvé aj na druhý deň!
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáce skvelé pečivo, ktoré je ako čerstvé aj na druhý deň! Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 12
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min

Vyskúšajte pridať do cesta čerstvé bylinky, ako je tymián alebo rozmarín – pečivo skvele prevonia aj ochutí. A ak sa chystáte na rodinnú oslavu, neváhajte do cesta zamiešať nastrúhaný syr alebo kúsky slaniny, získate tak sýtejší a zaujímavejší variant!

reklama:

Suroviny

  • 25 g čerstvého droždia
  • 10 g cukru kryštál
  • 450 g hladkej múky
  • 200 ml vlažného mlieka
  • 60 g masla
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • štipka soli
  • Na dokončenie:
  • 1 bielok
  • sézam
  • celý mak
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava cesta: Z droždia, cukru, 50 ml vlažného mlieka a trochy múky pripravte kvások. Nechajte ho asi 10 minút vstať na teplom mieste.

2. Krok

Do misy vložte zvyšok múky, pridajte vzídený kvások, zvyšné mlieko, zmäknuté maslo, celé vajce, žĺtok a soľ. Vypracujte hladké a elastické cesto. Nechajte ho kysnúť 1–1,5 hodiny na teplom mieste, kým nezdvojnásobí svoj objem.

3. Krok

Predhriatie rúry: Rúru predhrejte na 200 °C. Vykysnuté cesto znovu prepracujte a rozdeľte na 12 kusov. Z niektorých kusov môžete vytvoriť žemle, iné rozdeľte na tri pramene a upleťte ich do kaiseriek (vyskúšajte to ako profesionál z jedného prameňa). Umiestnite ich na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ešte 20 minút kysnúť pod čistou utierkou.

4. Krok

Pečenie: Pred pečením potrite pečivo bielkom a posypte sezamovými semienkami alebo makom. Pečte asi 15–20 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.

reklama:

Dajte nám vedieť, či sa vám vydarili a dobrú chuť!

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

19 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.