Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zavináče: Chutná rybia špecialita z domácej kuchyne

Kuchyňa:
Náročnosť: ,
reklama:
Zavináče: Chutná rybia špecialita z domácej kuchyne
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zavináče: Chutná rybia špecialita z domácej kuchyne Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 4
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min

Rybia pochúťka, známa ako zavináče, je obľúbenou voľbou v domácnostiach. S trochou trpezlivosti a námahy môžete vyčarovať túto delikatesu aj ako darček pre rodinu!

reklama:

Suroviny

  • Na prípravu nálevu:
  • 500 ml bieleho octa
  • 500 ml vody
  • 70 g hrubej soli
  • 2 lyžice cukru
  • 4 bobkové listy
  • 8 zrniek nového korenia
  • 1 lyžička celého čierneho korenia
  • Na zavináče:
  • 4 filety z bielych rýb
  • 1/2 lyžičky soli
  • štipka čierneho korenia
  • 1 mrkva
  • 250 g kyslej kapusty
  • 1 cibuľa
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Varenie nálevu: Z polovice ingrediencií na nálev pripravte zmes a varte ju približne 10 minút, aby sa chute prepojili.

2. Krok

Úprava rýb: Rybacie filety zbavte kostí, šupín a plutiev. Osoľte a posypte korením podľa chuti.

3. Krok

Marinovanie: Filety vložte do nádoby a zalejte ich pripravovaným nálevom tak, aby boli úplne ponorené. Nechajte marinovať v chladničke po dobu piatich dní.

4. Krok

Príprava zeleniny: Ošúpte mrkvu a nakrájajte ju. Cibuľu nakrájajte na mesiačiky. Do každého filetu zabaľte kúsok kyslej kapusty, koliečka mrkvy a cibuľové mesiačiky. Zabezpečte ich špáratkom.

5. Krok

Zaváranie: Zvyšné suroviny na nálev znovu zvarte a prelejte nimi pripravované zavináče v veľkej sklenenej nádobe. Nechajte ich odpočívať ešte 2–3 dni, aby sa chute dobre spojili.

reklama:

Po uplynutí tejto doby sú zavináče pripravené na servírovanie. Podávajte ich s čerstvým chlebom a pohárom vychladeného piva, a užite si túto domácu špecialitu!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

94 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.