Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Reťazec Tesco sťahuje nebezpečné poľské kuracie prsia z predaja. Skontrolujte, či ich nemáte doma

nebezpečné poľské kuracie prsia
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
nebezpečné poľské kuracie prsia Foto: depositphotos.com
reklama:

Zákazníci by si mali preveriť, či nemajú doma v mrazničke nebezpečné kuracie mäso. Reťazec Tesco, pôsobiaci v Českej republike, varuje pred potenciálnym nebezpečenstvom pri konzumácii tohto produktu. V niektorých predajniach Tesco Stores ČR sa totiž objavili hlbokozmrazené kuracie prsia, ktoré môžu obsahovať nebezpečné baktérie Salmonella Infantis, ktoré spôsobujú ochorenie známe ako salmonelóza.

Kuracie prsia sú bez kosti a kože, balené v 500-gramovom balení a predávané ako hlbokozmrazený produkt. Dátum minimálnej trvanlivosti pri skladovaní pri teplote -18°C alebo nižšej je stanovený na 22. novembra 2025. Šarža výrobku nesie označenie: 24145 a dátum zmrazenia je 24. mája 2024. Tieto prsia pochádzajú z Poľska a na český trh ich dodala spoločnosť EURO FRIGO Praha.

nebezpečné poľské kuracie prsia
nebezpečné poľské kuracie prsiaFoto: www.itesco.cz

Zákazníci, ktorí tento produkt zakúpili, ho môžu vrátiť na ktorúkoľvek informačnú priehradku v predajniach Tesco v Českej republike. Ako informuje Tesco ČR, v prípade reklamácie im bude okamžite vrátená plná kúpna cena.

Príznaky salmonelózy

Podľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR sa salmonelóza prejavuje príznakmi, ako sú nevoľnosť, bolesti brucha, vracanie, hnačky a zvýšená teplota. Ohrozenou skupinou sú najmä malé deti a starší ľudia.

Prevenciou pred salmonelou je dôsledná hygiena pri práci s mäsom, okamžité umytie riadu a náradia po manipulácii s ním, a tiež dostatočná tepelná úprava mäsa. Odporúča sa varenie alebo pečenie pri teplote aspoň 70 stupňov po dobu minimálne 15 minút. Správne skladovanie mäsa podľa pokynov výrobcu taktiež pomáha znížiť riziko nákazy.

Tesco zároveň ubezpečuje, že všetky tieto výrobky už boli stiahnuté zo všetkých predajných miest v Českej republike a viac nie sú dostupné na trhu.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.