Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Cibuľový čaj- účinný pri nachladnutí, kašli a pri prvotných príznakoch vírusových ochorení

Cibuľový čaj- účinný pri nachladnutí, kašli a pri prvotných príznakoch vírusových ochorení
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Cibuľový čaj- účinný pri nachladnutí, kašli a pri prvotných príznakoch vírusových ochorení Foto: www.freepik.com
reklama:

Cibuľový čaj je skutočným pokladom v chladnejších dňoch a zimnom období. Tento recept, známy už našim babičkám, sa odovzdáva z generácie na generáciu. Je výnimočne účinný pri nachladnutí, kašli a pri prvotných príznakoch vírusových ochorení. Príprava tohto čaju je nielen jednoduchá, ale aj veľmi efektívna.

Prirodzené zdroje sú často našou prvou voľbou, keď sa stretávame s rôznymi zdravotnými problémami. V chladnom počasí najčastejšie bojujeme s bolesťami hrdla, nachladnutím a kašľom. Možno vás prekvapí, že cibuľa, bežná surovina, je skvelým liekom na tieto ťažkosti. Má účinky podobné prírodným antibiotikám, posilňuje imunitu a napomáha vykašliavaniu.

Postup prípravy cibuľového čaju

Na prípravu čaju používame čerstvú cibuľu, z ktorej dokážeme získať množstvo zdraviu prospešných látok. Naši predkovia často pridávali do cibuľového čaju aj majoránku, ktorá je známa svojimi protizápalovými vlastnosťami a pozitívne ovplyvňuje trávenie. Aby bol čaj ešte chutnejší a účinnejší, môžeme pridať nastrúhaný zázvor a lyžicu byliniek ako materina dúška, harmanček alebo šalvia, ktoré sú nápomocné pri prechladnutí.

Na jednu porciu cibuľového čaju budete potrebovať:

  • 2 väčšie cibule
  • 2 lyžice sušenej majoránky
  • 800 ml vody
  • Šťavu z 1,5 citróna
  • Med podľa chuti

Postup:

  1. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na tenké plátky, ktoré vložte do väčšej nádoby alebo konvice.
  2. Pridajte majoránku a zalejte vriacou vodou.
  3. Nechajte zakryté odstáť aspoň 15 minút, ideálne aj 30 minút.
  4. Čaj sceďte a dochuťte medom a citrónovou šťavou. Pite jeden šálok 3-krát denne, kým sa príznaky nezlepšia.

Ak vám chuť cibule nie je po vôli, môžete do čaju pridať aj škoricu a klinčeky, ktoré majú zahrievacie účinky, a tak sú ideálne na zimu.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.