Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Tvarohová bábovka s hroznami a vínom – skvelý dezert, ktorý sa podáva aj s lahodnou polevou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Tvarohová bábovka s hroznami a vínom – skvelý dezert, ktorý sa podáva aj s lahodnou polevou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tvarohová bábovka s hroznami a vínom – skvelý dezert, ktorý sa podáva aj s lahodnou polevou Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 0min

Hroznové víno sa najčastejšie konzumuje čerstvé, ale jeho sladká a osviežujúca chuť je tiež vynikajúca, keď je súčasťou pečených koláčov. V tejto tvarohovej bábovke víno dodáva nielen šťavnatosť, ale aj nezameniteľnú jemnosť. A keď do toho pridáte ešte polevu z červeného vína, výsledok je naozaj neodolateľný.

reklama:

Suroviny

  • 1/2 hrnčeka slnečnicového oleja
  • 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 2 vajíčka
  • 1 balenie tučného tvarohu
  • 1 čajová lyžička citrónovej kôry
  • 1,5 hrnčeka hladkej múky
  • 1 čajová lyžička jedlej sódy
  • 1,5 hrnčeka hroznového vína
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky (na obalenie hrozna)
  • Ingrediencie na polevu:
  • 1/2 hrnčeka práškového cukru
  • 2 polievkové lyžice červeného vína
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava surovín: Začnite tým, že si pripravíte všetky ingrediencie, najlepšie vopred. V prípade, že máte hrozno s jadierkami, jednoducho ho rozkrojte a odstráňte.

2. Krok

Šľahanie základných ingrediencií: V miske zmiešajte slnečnicový olej s cukrom. Túto zmes šľahajte, až kým sa cukor úplne nerozpustí a zmes nebude jemná.

3. Krok

Pridanie citrónovej chuti a vajec: K oleju a cukru pridajte citrónovú kôru, štipku soli, vanilkový extrakt a obe vajíčka. Dobre premiešajte.

4. Krok

Tvaroh a múka: Pridajte tvaroh, ktorý môžete vopred trochu rozmixovať, aby bol jemnejší. Následne pridajte múku zmiešanú s jedlou sódou a dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili do hladkého cesta.

5. Krok

Príprava hrozna: Hrozno umyte a obaľte ho v malom množstve múky. Týmto spôsobom sa zabezpečí, že počas pečenia zostane rovnomerne rozmiestnené v ceste. Potom ho opatrne zapracujte do cesta.

6. Krok

Pečenie bábovky: Cesto vylejte do vymastenej a vysypanej formy na bábovku. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 40 až 50 minút. Po uplynutí času skontrolujte, či je bábovka hotová, zapichnite špajdľu do cesta – mala by vyjsť čistá. Po upečení nechajte bábovku niekoľko minút chladnúť vo forme, potom ju vyklopte.

7. Krok

Príprava polevy: Na polevu zmiešajte práškový cukor a červené víno. Ak chcete, aby bola poleva hladšia, môžete ju na chvíľu zahriať, buď na sporáku, alebo v mikrovlnnej rúre.

8. Krok

Dokončenie: Polevu opatrne nalejte na vychladnutú bábovku a nechajte ju stuhnúť. Ak chcete, môžete bábovku ozdobiť ďalšími čerstvými hroznami.

reklama:

Tento recept je ideálny, keď chcete pripraviť niečo špeciálne na rodinné stretnutie či priateľskú oslavu. Hrozno dodáva bábovke nielen vlhkosť, ale aj príjemnú sviežosť. A víno v poleve výborne ladí s celkovou chuťou.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

51 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.