Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tvarohová bábovka s hroznami a vínom – skvelý dezert, ktorý sa podáva aj s lahodnou polevou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Tvarohová bábovka s hroznami a vínom – skvelý dezert, ktorý sa podáva aj s lahodnou polevou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tvarohová bábovka s hroznami a vínom – skvelý dezert, ktorý sa podáva aj s lahodnou polevou Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 0min

Hroznové víno sa najčastejšie konzumuje čerstvé, ale jeho sladká a osviežujúca chuť je tiež vynikajúca, keď je súčasťou pečených koláčov. V tejto tvarohovej bábovke víno dodáva nielen šťavnatosť, ale aj nezameniteľnú jemnosť. A keď do toho pridáte ešte polevu z červeného vína, výsledok je naozaj neodolateľný.

reklama:

Suroviny

  • 1/2 hrnčeka slnečnicového oleja
  • 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 2 vajíčka
  • 1 balenie tučného tvarohu
  • 1 čajová lyžička citrónovej kôry
  • 1,5 hrnčeka hladkej múky
  • 1 čajová lyžička jedlej sódy
  • 1,5 hrnčeka hroznového vína
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky (na obalenie hrozna)
  • Ingrediencie na polevu:
  • 1/2 hrnčeka práškového cukru
  • 2 polievkové lyžice červeného vína
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava surovín: Začnite tým, že si pripravíte všetky ingrediencie, najlepšie vopred. V prípade, že máte hrozno s jadierkami, jednoducho ho rozkrojte a odstráňte.

2. Krok

Šľahanie základných ingrediencií: V miske zmiešajte slnečnicový olej s cukrom. Túto zmes šľahajte, až kým sa cukor úplne nerozpustí a zmes nebude jemná.

3. Krok

Pridanie citrónovej chuti a vajec: K oleju a cukru pridajte citrónovú kôru, štipku soli, vanilkový extrakt a obe vajíčka. Dobre premiešajte.

4. Krok

Tvaroh a múka: Pridajte tvaroh, ktorý môžete vopred trochu rozmixovať, aby bol jemnejší. Následne pridajte múku zmiešanú s jedlou sódou a dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili do hladkého cesta.

5. Krok

Príprava hrozna: Hrozno umyte a obaľte ho v malom množstve múky. Týmto spôsobom sa zabezpečí, že počas pečenia zostane rovnomerne rozmiestnené v ceste. Potom ho opatrne zapracujte do cesta.

6. Krok

Pečenie bábovky: Cesto vylejte do vymastenej a vysypanej formy na bábovku. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 40 až 50 minút. Po uplynutí času skontrolujte, či je bábovka hotová, zapichnite špajdľu do cesta – mala by vyjsť čistá. Po upečení nechajte bábovku niekoľko minút chladnúť vo forme, potom ju vyklopte.

7. Krok

Príprava polevy: Na polevu zmiešajte práškový cukor a červené víno. Ak chcete, aby bola poleva hladšia, môžete ju na chvíľu zahriať, buď na sporáku, alebo v mikrovlnnej rúre.

8. Krok

Dokončenie: Polevu opatrne nalejte na vychladnutú bábovku a nechajte ju stuhnúť. Ak chcete, môžete bábovku ozdobiť ďalšími čerstvými hroznami.

reklama:

Tento recept je ideálny, keď chcete pripraviť niečo špeciálne na rodinné stretnutie či priateľskú oslavu. Hrozno dodáva bábovke nielen vlhkosť, ale aj príjemnú sviežosť. A víno v poleve výborne ladí s celkovou chuťou.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

12 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.