Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tajomstvo dokonalej pizze: Správny výber múky je základ!

Tajomstvo dokonalej pizze: Správny výber múky je základ!
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tajomstvo dokonalej pizze: Správny výber múky je základ! Foto: depositphotos.com
reklama:

Príprava skutočne lahodnej pizze nie je len o dobrom recepte – rozhodujúcim faktorom je aj kvalitná múka. Tá ovplyvňuje pružnosť cesta, jeho chuť a štruktúru po upečení. Ak chcete dosiahnuť autentický taliansky zážitok, mali by ste sa zamerať práve na tú správnu múku.

Múka – základ dokonalého cesta

Talianska pizza je výsledkom precízneho výberu surovín, pričom múka zohráva hlavnú úlohu. Od jej vlastností závisí, či bude cesto jemné, nadýchané a zároveň chrumkavé. Skúsení pizziari poznajú tajomstvá, vďaka ktorým je pizza taká výnimočná.

Aký typ múky je najlepší na pizzu?

V Taliansku sa kvalita múky hodnotí pomocou parametra W, ktorý vyjadruje schopnosť vytvárať lepok. Na pizzu sa odporúča múka s hodnotou W v rozmedzí 260–320 – vyššia hodnota predlžuje čas kysnutia, čo priaznivo ovplyvňuje chuť a štruktúru cesta.

  • Pšeničná múka typu 00 – Je mimoriadne jemná, obsahuje veľa lepku a zaisťuje pružnosť cesta. Výsledkom je ľahká a nadýchaná pizza.
  • Bežná hladká múka – Ak nemáte po ruke špeciálnu múku typu 00, môžete použiť klasickú hladkú múku, aj keď výsledná textúra môže byť trochu odlišná.
  • Semolinová múka – Tento druh múky pochádza z tvrdej pšenice, obsahuje viac bielkovín a minerálnych látok a má nižší glykemický index. Môžete ju kombinovať s múkou typu 00 pre lepšiu štruktúru cesta.

Čo sledovať pri výbere múky?

Obsah bielkovín v múke by mal byť minimálne 12 %. Vyšší podiel bielkovín znamená lepšiu pružnosť a štruktúru cesta. Ak túžite po skutočne autentickej talianskej pizzi, vyberajte múku označenú ako „pizza múka“.

Správna múka je základom dokonalej pizze s nezameniteľnou chuťou. Nebojte sa experimentovať s rôznymi typmi múk a nájdite kombináciu, ktorá vám najviac vyhovuje. Pravá talianska pizza je totiž nielen o ingredienciách, ale aj o radosti z pečenia!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.