Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Rýchle špagety s kečupom: Jednoduchý recept, ktorý nikdy nesklame

Rýchle špagety s kečupom: Jednoduchý recept, ktorý nikdy nesklame
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Rýchle špagety s kečupom: Jednoduchý recept, ktorý nikdy nesklame Foto: depositphotos.com
reklama:

Niekedy niet času na dlhé varenie, no aj napriek tomu máme chuť na niečo teplé a chutné. Práve v takých chvíľach prichádzajú na rad jedlá ako špagety s kečupom – klasika, ktorá sa zrodila v kuchyniach študentov, zaneprázdnených rodičov a všetkých, čo nechcú stáť pri sporáku večnosť. Hoci ide o naoko obyčajné jedlo, aj z tejto jednoduchej kombinácie sa dá vyčarovať niečo veľmi chutné.

Ingrediencie pre štyri hladné žalúdky

  • 350 gramov klasických špagiet
  • trocha oleja (ideálne slnečnicový alebo olivový)
  • asi 200 gramov kečupu (kto má domáci, má výhodu)
  • jeden strúčik cesnaku
  • jedna menšia cibuľka
  • štipka sušeného oregana
  • 100 gramov nastrúhaného syra (eidam poslúži výborne)

Postup: Ako na to?

  1. Cestoviny ako základ úspechu
    Dajte variť vodu s trochou soli. Keď začne vrieť, vložte do nej špagety a varte podľa odporúčaného času na obale, ideálne tak, aby ostali jemne pevné – teda „al dente“. Po uvarení ich sceďte a premiešajte s kvapkou oleja, aby sa nezlepili.

  2. Omáčka, ktorá to celé pozdvihne
    Na panvici si na oleji opečte nadrobno nakrájanú cibuľu, kým nezíska zlatistý nádych. Pridajte prelisovaný cesnak a krátko premiešajte, aby sa rozvinula aróma. Následne vlejte kečup, pridajte oregano a celú zmes nechajte niekoľko minút prehriať. Chuť sa krásne prepojí a vznikne jednoduchá, no chutná omáčka.

  3. Zloženie finálneho taniera
    Uvarené cestoviny servírujte na tanier, polejte pripravenou omáčkou a zasypte strúhaným syrom. Ten sa v teple jemne roztopí a dodá jedlu krémovú bodku.

Extra tip: Vylepšite si klasiku

Ak máte chuť trochu experimentovať, skúste do omáčky pridať na kúsky nakrájaný párok či opečené šampiňóny. Výsledok bude sýtejší a ešte o niečo chutnejší. A keď použijete kvalitný kečup bez zbytočných prísad, výsledná chuť vás milo prekvapí.

Tento recept je dôkazom, že aj z minima surovín sa dá vyčariť jedlo, ktoré zasýti, poteší a zaberie minimum času. Špagety s kečupom si nezaslúžia opovrhnutie – sú oslavou jednoduchej kuchyne, ktorá funguje vždy, keď treba niečo rýchle a dobré.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.