Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šľahačkový veľkonočný baranček: Jemný, nadýchaný a vláčny aj po niekoľkých dňoch

Šľahačkový veľkonočný baranček: Jemný, nadýchaný a vláčny aj po niekoľkých dňoch
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Šľahačkový veľkonočný baranček: Jemný, nadýchaný a vláčny aj po niekoľkých dňoch Foto: depositphotos.com
reklama:

Veľká noc si nesie svoju osobitú atmosféru – symboly, vône a chute, ktoré k nej neodmysliteľne patria. Jedným z nich je aj pečený baranček, ktorého miesto na sviatočnom stole je už roky isté. Ak tento rok hľadáte recept, ktorý prekvapí jemnosťou a vláčnosťou, šľahačkový baranček je ideálnou voľbou.

Tento variant je výnimočný najmä tým, že aj po niekoľkých dňoch od upečenia zostáva mäkký a chutný. A navyše, dá sa ľahko prispôsobiť – či už pridáte štipku citrónovej kôry, trošku vanilky, škoricu, orechy alebo hrozienka, výsledok bude vždy stáť za to. Pre milovníkov kakaového cesta možno pripraviť aj mramorovanú verziu – podobne ako pri klasickej bábovke.

Čo budete potrebovať?

Na prípravu jedného barančeka z formy si nachystajte:

  • 300 g polohrubej múky

  • 225 g cukru (môže byť kryštálový)

  • 1 balíček vanilkového cukru

  • 4 celé vajcia

  • 250 ml smotany na šľahanie s obsahom tuku 31–33 %

  • 1 balíček prášku do pečiva

  • trošku tuku a hrubej múky na formu

Postup prípravy

  1. Vajíčka rozbite do misy, pridajte oba druhy cukru a všetko vyšľahajte do svetlej peny – zmes by mala byť nadýchaná a objemná.

  2. Do vyšľahanej zmesi prilejte smotanu a jemne premiešajte.

  3. Múku si osobitne zmiešajte s práškom do pečiva a potom ju postupne zapracujte do cesta. Všetko dobre premiešajte, aby neostali hrudky.

  4. Formu na barančeka starostlivo vymastite a vysypte hrubou múkou, aby sa hotový koláč dal ľahko vyklopiť.

  5. Cesto nalejte do pripravenej formy a vložte do rúry predhriatej na 180 °C. Pečie sa približne 50 minút – či je hotový, si overíte špajdľou. Ak sa na nej nelepí cesto, máte hotovo.

  6. Po upečení nechajte barančeka chvíľu vychladnúť vo forme, potom ho opatrne vyklopte. Nakoniec môžete povrch jemne posypať práškovým cukrom a okolo krku uviazať farebnú stužku ako posledný sviatočný detail.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.