Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Holandská omáčka: Nadýchaná klasika, ktorú zvládnete za pár minút

Holandská omáčka: Nadýchaná klasika, ktorú zvládnete za pár minút
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Holandská omáčka: Nadýchaná klasika, ktorú zvládnete za pár minút Foto: depositphotos.com
reklama:

Aj keď názov evokuje Holandsko, táto jemná a maslová omáčka má svoje korene vo francúzskej gastronómii. Vynikajúco sa hodí k morským plodom, rybám, ale aj ku kuraciemu mäsu či jarnej zelenine. Ak ste si mysleli, že jej príprava je výsadou šéfkuchárov, poteší vás, že si ju dokážete pripraviť aj doma – a nepotrebujete na to viac než pár minút a základné ingrediencie.

Rýchly a jednoduchý recept na holandskú omáčku

Na dve porcie tejto lahôdky si pripravte:

  • 1 žĺtok

  • 70 gramov masla

  • soľ podľa chuti

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • niekoľko kvapiek citrónovej šťavy

Ako na to:

  1. Maslo rozpustite a nechajte krátko prebublať, aby sa poriadne prehrialo.

  2. Oddelený žĺtok vložte do misky a začnite šľahať – ručne alebo mixérom.

  3. Počas šľahania pomaly, tenkým prúdom, prilievajte horúce maslo. Omáčka začne získavať krémovú konzistenciu.

  4. Dochutiť ju môžete soľou, korením a trochou citrónovej šťavy pre jemnú kyselkavosť.

  5. Ak sa vám zdá výsledok príliš hustý, stačí pridať trošku horúcej vody alebo smotany a jemne premiešať.

Kam sa holandská omáčka hodí najviac?

Táto elegantná omáčka dodá šmrnc najmä jarnej zelenine – napríklad sparenej špargle alebo brokolici. Je však skvelou voľbou aj k ľahkým mäsám, grilovanej rybe alebo ako súčasť raňajkového hitu – vajec Benedikt.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.