Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Koláčiky z rýchleho kysnutého cesta bez čakania: Voňavý dezert hotový raz-dva

Koláčiky z rýchleho kysnutého cesta bez čakania: Voňavý dezert hotový raz-dva
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Koláčiky z rýchleho kysnutého cesta bez čakania: Voňavý dezert hotový raz-dva Foto: depositphotos.com
reklama:

Ak patríte medzi tých, ktorí milujú domáce pečivo, no vyhýbajú sa dlhému kysnutiu, tento recept bude pre vás ako stvorený. Koláčiky z jednoduchého cesta s droždím, ktoré však netreba nechať kysnúť, sú ideálne pre každého, kto si chce rýchlo a bez stresu upiecť niečo tradičné, chutné a voňavé.

Tieto malé sladké kúsky plnené makom, orechmi, lekvárom, tvarohom alebo ovocím sú stálicou na dedinských oslavách, svadbách či rodinných stretnutiach. Ich výhodou je nielen rozmanitosť náplní, ale aj to, že si ich bez problémov pripraví aj úplný začiatočník.

Čo budete potrebovať?

Na cesto si pripravte:

  • 500 g polohrubej múky (možno zmiešať aj s hladkou)

  • 250 g masla alebo rastlinného tuku (napr. Hera)

  • 180 ml mlieka (mierne zohriateho)

  • 42 g čerstvého droždia (jedna kocka)

  • 3 žĺtky

  • trošku cukru a štipku soli

Postup bez kysnutia? Presne tak!

Z odmeranej múky si odoberte pár lyžíc, ktoré zmiešate s lyžicou cukru, rozdrobeným droždím a časťou vlažného mlieka. Vznikne vám hladký kvások, ktorý nechajte krátko postáť prikrytý utierkou.

Medzitým si nechajte rozpustiť maslo, ktoré potom nechajte trochu vychladnúť, aby nebolo príliš horúce. Všetky ingrediencie následne spojte – najlepšie v kuchynskom robote – a vytvorte hladké, kompaktné cesto bez hrudiek. A to najlepšie? Cesto je pripravené na ďalšie spracovanie hneď, bez čakania na kysnutie.

Ako na tvarovanie a pečenie?

S cestom môžete pracovať okamžite po jeho spracovaní. Tu je niekoľko tipov, ako na to:

  • Vyvaľkajte ho na tenký plát a vykrajujte kolieska, ktoré naplníte podľa chuti. Ak budú kolieska hrubšie, jemne ich v strede zatlačte, aby držali náplň.

  • Alebo si z cesta nakrájajte štvorce, ktoré môžete plniť a formovať do šatôčiek, trojuholníkov či iných zaujímavých tvarov.

  • Pred pečením môžete koláčiky posypať posýpkou z masla, múky a cukru. Po dopečení sú výborné natreté zmesou rozpusteného masla s rumom alebo obalené v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Rýchlo hotové, no chuťou ako od babičky

Aj bez dlhého čakania môžete dosiahnuť jemné, vláčne a výnimočne chutné pečivo. Tento recept je ideálny, keď potrebujete upiecť niečo rýchlo, no nechcete robiť kompromisy v chuti. A navyše – výsledok je taký výborný, že nikto neuverí, že to išlo tak jednoducho.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.