Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Chrumkavé zemiakové placky so špenátom a jarnou cibuľkou

Chrumkavé zemiakové placky so špenátom a jarnou cibuľkou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Chrumkavé zemiakové placky so špenátom a jarnou cibuľkou Foto: depositphotos.com
reklama:

Zemiakové placky patria medzi klasiku, ktorú si mnohí pamätáme už z detstva. Ich vôňa plná cesnaku a majoránu je jednoducho neodolateľná. V tomto recepte si túto tradičnú dobrotu oživíme o čerstvý špenát a jarnú cibuľku – výsledkom je nielen farebnejší tanier, ale aj sviežejšia chuť.

Čo budete potrebovať (na 4 porcie):

  • 800 g zemiakov

  • 1 zväzok mladého špenátu

  • 2 až 3 jarné cibuľky

  • 3 až 5 strúčikov cesnaku

  • 2 vajcia

  • 150 ml plnotučného mlieka

  • hladká múka – približne 80 g (pridajte podľa potreby)

  • soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca a majorán – všetko podľa chuti

  • olej na vyprážanie

Ako na to:

  1. Zemiaky najprv nastrúhajte nahladko a posoľte ich. Nechajte ich postáť pár minút – uvoľnia šťavu, ktorú potom zlejte. Tento krok pomôže, aby cesto nebolo príliš vodnaté.

  2. Mlieko ohrejte takmer do varu a zalejte ním pripravené zemiaky. Tento trik zaistí, že zemiaky nezoxidujú a nezhnednú.

  3. Do zmesi pridajte prelisovaný cesnak, rozšľahané vajcia, múku a dochuťte korením. Množstvo múky môžete upraviť podľa toho, akú konzistenciu má cesto – malo by byť vláčne, ale nie riedke.

  4. Špenát si nakrájajte na menšie kúsky a jarnú cibuľku nasekajte nadrobno. Obe ingrediencie zapracujte do cesta a všetko dôkladne premiešajte.

  5. Na panvici rozohrejte olej a pomocou lyžice alebo naberačky tvoríte menšie placky. Smažte ich na strednom plameni dozlatista z oboch strán. Po upečení ich nechajte odkvapkať na papierovej utierke.

Servírovací tip

Tieto zemiakové placky chutia skvele samotné, no ak ich podáte s kyslou smotanou alebo čerstvým zeleninovým šalátom, vytvoríte z nich jednoduchý, no výnimočný obed alebo večeru.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.