Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Chren aj avokádo na nový spôsob: Dve nátierky, ktoré zbožňuje každá domácnosť

Chren aj avokádo na nový spôsob: Dve nátierky, ktoré zbožňuje každá domácnosť
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Chren aj avokádo na nový spôsob: Dve nátierky, ktoré zbožňuje každá domácnosť Foto: depositphotos.com
reklama:

Niekedy máme chuť na niečo jednoduché, rýchle a zároveň chutné. Nátierky presne tieto kritériá spĺňajú – dajú sa pripraviť z rôznych surovín, netrvá to večnosť a zasýtia nielen hladné brušká detí, ale aj náročnejších gurmánov. Pripravili sme pre vás dve zaujímavé variácie – jednu pre milovníkov ostrejších chutí a druhú pre tých, ktorí obľubujú zdravšie alternatívy.

Krémová chrenová nátierka s kúskami šunky

Táto nátierka je dôkazom, že aj jednoduché suroviny môžu vytvoriť explóziu chutí. Kombinácia výrazného chrenu, krémového tvarohu a šunky je ideálna na čerstvý chlieb alebo chrumkavú bagetu.

Potrebujete:

  • čerstvý koreň chrenu (na nastrúhanie cca 4 PL)

  • 300 g jemného tvarohu

  • 3 lyžice kvalitnej majonézy

  • 2 lyžice horčice

  • 1 veľkú cibuľu

  • 5 plátkov šunky

  • soľ podľa chuti

Ako na to:

Chren nastrúhajte najemno – začnite radšej s menším množstvom a neskôr môžete pridať viac podľa preferencií. Cibuľu i šunku nakrájajte na drobno. Všetko vložte do jednej väčšej misky, pridajte tvaroh, horčicu, majonézu a všetko dôkladne premiešajte. Nakoniec dochuťte soľou – alebo pokojne aj bez nej, ak sú chute vyvážené. Výsledkom je jemne pikantná nátierka, ktorá sa hodí aj ako pohostenie pre návštevu.

Svieža avokádová nátierka s cesnakom a lučinou

Ak hľadáte niečo výživné a zároveň chutné, stavte na avokádo. V spojení s citrónovou šťavou, cesnakom a jemným syrom vznikne nátierka, ktorá chutí skvele a zároveň telu dodá množstvo cenných živín.

Budete potrebovať:

  • 2 zrelé avokáda

  • 1,5 citróna (šťava)

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 1 väčšiu cibuľu

  • 1 balenie lučiny alebo podobného čerstvého syra

  • štipka soli

Postup:

Avokáda rozrežte, odstráňte kôstky a dužinu lyžičkou vydlabte do misky. Pridajte šťavu z jedného a pol citróna – vďaka nej avokádo nezhnedne a nátierka získa príjemnú sviežosť. Cibuľu nasekajte nadrobno, cesnak pretlačte a spolu s lučinou ich vmiešajte k avokádu. Všetko rozpučte vidličkou alebo rozmixujte do hladkej konzistencie. Na záver môžete jemne osoliť podľa chuti.

Tip na záver

Obe nátierky sú výborné nielen na chlieb, ale aj ako dip k surovej zelenine alebo súčasť studeného bufetu. Príprava nezaberie viac ako pol hodiny a výsledok určite poteší aj tých najväčších kritikov za stolom.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.