Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Na prípravu marinády na 1 kg kuracieho filé budete potrebovať:
kyslá smotana 20% - 200 g
cesnak - 3-4 strúčiky
citrónová šťava - 1 polievková lyžica. l.
soľ - 1 čajová lyžička.
mleté čierne korenie - 1/2 čajovej lyžičky.
paprika - 1 čajová lyžička.
tymian (alebo kuracie korenie) - 1 čajová lyžička.
V miske dôkladne zmiešame kyslú smotanu, cesnak (nasekaný alebo prelisovaný), citrónovú šťavu, soľ, korenie, papriku a koreniny.
Kuracie mäso nakrájajte na kúsky vhodné na šašlik (lepšie je použiť prsia alebo stehno) a ponorte ich do marinády.
Nechajte v chladničke 2-3 hodiny, alebo ešte lepšie, cez noc. Po uplynutí času môžete kuracie mäso vyprážať na grile, variť na grile alebo piecť v rúre na mriežke dozlatista.
Na prípravu marinády na 1 kg kuracieho filé budete potrebovať: kyslá smotana 20% – 200 g cesnak – 3-4 strúčiky citrónová šťava – 1 polievková lyžica. l. soľ – 1 čajová lyžička. mleté čierne korenie – 1/2 čajovej lyžičky. paprika – 1 čajová lyžička. tymian (alebo kuracie korenie) – 1 čajová lyžička. V miske dôkladne zmiešame kyslú smotanu, cesnak (nasekaný alebo prelisovaný), citrónovú šťavu, soľ, korenie, papriku a koreniny. Kuracie mäso nakrájajte na kúsky vhodné na šašlik (lepšie je použiť prsia alebo stehno) a ponorte ich do marinády. Nechajte v chladničke 2-3 hodiny, alebo ešte lepšie, cez noc. Po uplynutí času môžete kuracie mäso vyprážať na grile, variť na grile alebo piecť v rúre na mriežke dozlatista.