Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jemná bryndzová pena — skvelý tip na rýchle občerstvenie aj ľahkú večeru

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Jemná bryndzová pena — skvelý tip na rýchle občerstvenie aj ľahkú večeru
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jemná bryndzová pena — skvelý tip na rýchle občerstvenie aj ľahkú večeru Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Bryndza, pýcha slovenskej kuchyne, je známa svojou výraznou a korenistou chuťou. Práve táto vlastnosť z nej robí ideálnu surovinu na prípravu jednoduchej, no chuťovo bohatej nátierky. Bryndzová pena sa hodí nielen na všedný večer k pečivu a čerstvej zelenine, ale aj ako lákavé slané občerstvenie pri rôznych príležitostiach.

reklama:

Suroviny

  • 125 gramov bryndze
  • 2 lyžice jemného nátierkového masla
  • 3 lyžice smotany na šľahanie
  • 1 lyžica kyslej smotany
  • štipka sušeného cesnaku (podľa chuti)
  • soľ
  • mleté biele korenie
  • pažítka na ozdobenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr vložte bryndzu do misky spolu s maslom, smotanou na šľahanie a kyslou smotanou. Pomocou metličky alebo mixéra všetky suroviny starostlivo vyšľahajte do nadýchanej a jemnej peny. Krém ochuťte soľou a bielym korením, pričom podľa osobných preferencií môžete pridať aj štipku sušeného cesnaku, ktorý pridá jemne pikantný podtón.

2. Krok

Hotová pena sa dá servírovať rôznymi spôsobmi. Výborne vynikne natretá na chrumkavé rožkové kolieska opražené na masle alebo na plátkoch čerstvých uhoriek a paradajok. Na záver nátierku ozdobte nadrobno nasekanou pažítkou, ktorá pokrmu dodá svieži a príťažlivý vzhľad.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

9 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.