Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
  • Mňamky-Recepty.sk
  • Recepty
  • Lahodné crème brûlée s krehkou karamelovou krustou: Doprajte si francúzsku klasiku aj vo vlastnej kuchyni

Lahodné crème brûlée s krehkou karamelovou krustou: Doprajte si francúzsku klasiku aj vo vlastnej kuchyni

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Lahodné crème brûlée s krehkou karamelovou krustou: Doprajte si francúzsku klasiku aj vo vlastnej kuchyni
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Lahodné crème brûlée s krehkou karamelovou krustou: Doprajte si francúzsku klasiku aj vo vlastnej kuchyni Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 0min

Hneď po prvom rozbití tenkej vrstvy karamelu vás očarí jemný, krémový vnútro s vôňou vanilky. Tento slávny francúzsky dezert si získal srdcia gurmánov po celom svete a dobrou správou je, že si ho môžete jednoducho pripraviť aj doma. Príprava nie je vôbec náročná, hoci výsledok pôsobí skutočne luxusne.

reklama:

Suroviny

  • 1 vanilkový struk
  • 8 žĺtkov
  • 1 liter smotany na šľahanie
  • 200 g kryštálového cukru
  • 1 lyžicu mandľového likéru amaretto
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Smotanu nalejte do hrnca, pridajte 120 gramov cukru a vnútro vyškrabané z vanilkového struku. Zmes zohrejte na približne 40 °C, kým sa cukor úplne nerozpustí. V samostatnej miske rozmiešajte žĺtky s malým množstvom smotany — iba jemne, aby ste nevytvorili penu. Následne ich pridajte k teplej smotane spolu s mandľovým likérom a všetko dôkladne prepojte.

2. Krok

Hotovú zmes nalejte do zapekacích misiek do výšky asi troch štvrtín. Misky poukladajte do hlbokého plechu, do ktorého nalejete horúcu vodu tak, aby siahala približne do polovice výšky misiek. Celé to vložte do rúry predhriatej na 125 °C a pečte zhruba hodinu. Krém by mal byť pevný, ale nie úplne tuhý.

3. Krok

Po upečení nechajte crème brûlée dôkladne vychladnúť. Na povrch každého krému nasypte zvyšný cukor a opáľte ho flambovacou pištoľou, kým sa nevytvorí zlatohnedá a chrumkavá vrstva. Ak pištoľ nemáte, môžete využiť aj rúru s funkciou grilu. Pred podávaním dezert dobre zachlaďte, aby karamel krásne spevnel.

reklama:

Z bielkov, ktoré vám pri príprave zostanú, môžete upiecť napríklad makovú roládu alebo nadýchaný bielkový koláč.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

10 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.