Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Šťavnatá bábovka s ríbezľami a bielou čokoládou: Dokonalý dezert s kontrastom chutí

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Šťavnatá bábovka s ríbezľami a bielou čokoládou: Dokonalý dezert s kontrastom chutí
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Šťavnatá bábovka s ríbezľami a bielou čokoládou: Dokonalý dezert s kontrastom chutí Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Hľadáte recept na niečo sladké, svieže a zároveň vizuálne pôsobivé? Táto bábovka s červenými ríbezľami a kúskami bielej čokolády ponúka dokonalú rovnováhu medzi jemnou sladkosťou a ovocnou kyslosťou. Výsledkom je dezert, ktorý si zamilujete nielen vy, ale aj vaši hostia.

reklama:

Suroviny

  • 300 g hladkej múky
  • 4 vajíčka
  • 80 ml rastlinného oleja
  • 200 ml kefírového mlieka
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 70 g bielej čokolády (nasekanej)
  • 250 g červených ríbezlí
  • 150 g práškového cukru
  • trocha masla na formu
  • 3 PL hrubej múky na vysypanie
  • Na dekoráciu:
  • 1 balíček polevy z bielej čokolády
  • malá hrsť ríbezlí na ozdobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do veľkej misy rozbite vajcia, pridajte cukor a mixérom vyšľahajte do svetlej peny. Keď je zmes nadýchaná, postupne pridávajte múku premiešanú s kypriacim práškom, ďalej olej a kefír. Všetko spolu dobre premiešajte, aby vzniklo jemné cesto bez hrudiek.

2. Krok

Nasekanú bielu čokoládu vmiešajte do cesta. Ríbezle dôkladne prepláchnite a oberte z vetvičiek, potom ich opatrne zapracujte do zmesi. Ak máte k dispozícii rôzne druhy ríbezlí, pokojne ich skombinujte pre ešte bohatšiu chuť.

3. Krok

Formu na bábovku potrite maslom a vysypte hrubou múkou, aby sa koláč ľahko vyklopil. Nalejte pripravené cesto, zarovnajte vrch a vložte do rúry predhriatej na 180 °C. Pečte približne 45 až 50 minút – hotovosť overte zapichnutím špajle.

4. Krok

Po vytiahnutí z rúry nechajte bábovku chvíľu postáť, následne ju vyklopte a nechajte celkom vychladnúť na mriežke. Medzitým si podľa návodu pripravte bielu čokoládovú polevu a polejte ňou povrch koláča. Nakoniec posypte trochou ríbezlí – dezert tak získa čerstvý a lákavý vzhľad.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

16 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.