- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Švábske syrové halušky
Švábske syrové halušky

- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 500 g polohrubej múky
- 6 vajec
- 200 ml minerálnej vody
- 300 g syru podľa chuti ( ementál, eidam .. atď)
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička soli do vody na halušky
- 2 lyžice masla
- 2 veľké cibule
Postup prípravy
1. Krok
Najprv zmiešajte múku, vajcia, soľ a minerálnu vodu do hladkého cesta. Potom pomocou drevenej lyžice dôkladne miešajte asi 2-3 minúty, kým sa nevytvoria bublinky. Cesto prikryte kuchynskou utierkou a nechajte ho odpočívať aspoň 10 minút. Medzitým ošúpte cibuľu a nakrájajte ju na tenké krúžky a syr najemno nastrúhajte.
2. Krok
Priveďte do varu veľký hrniec s osolenou vodou. Medzitým predhrejte rúru na 80 °C (horný/dolný ohrev) a vložte do nej misku s maslom. Potom haluškovačom nahádžte do vriacej vody halušky. Hneď ako vyplávajú na povrch, vyberte ich z vody dierkovanou lyžicou.
3. Krok
Do predhriatej misky vložte prvú dávku dávku a posypte 1/4 strúhaného syra. Ďalšie tri dávky pripravte rovnakým spôsobom a uchovávajte v teple v rúre.
4. Krok
Teraz rozohrejte lyžicu masla na panvici a opečte cibuľové krúžky asi 8-10 minút dozlatista. Vyberte švábske halušky z rúry, poukladajte na ne opečenú cibuľu a ihneď podávajte.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
9 videní