Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Baklažánový kaviár: lahodná nátierka aj univerzálna príloha

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Baklažánový kaviár: lahodná nátierka aj univerzálna príloha
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Baklažánový kaviár: lahodná nátierka aj univerzálna príloha Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte rýchly a chutný spôsob, ako spracovať baklažán, tento recept vás určite poteší. Jemná zeleninová pasta sa hodí na chrumkavý chlieb, k pečenému mäsu aj ako ľahká večera, keď nemáte chuť na nič zložité.

reklama:

Suroviny

  • 1 väčší baklažán
  • 1 čerstvú červenú papriku
  • 4 lyžice olivového oleja (ideálne extra panenského)
  • 1 celú hlavičku cesnaku
  • 1 lyžicu citrónovej šťavy
  • 2 lyžice čerstvej hladkolistej petržlenovej vňate
  • 1 lyžicu sušených paradajok
  • soľ podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si predhrejte rúru na 190 °C. Baklažán prekrojte na dve polovice, dužinu narežte do mriežky a pokvapkajte olejom. Položte ho na plech vystlaný papierom, reznou stranou nadol. K baklažánu pridajte celú papriku a hlavičku cesnaku zabalenú do alobalu. Všetko ešte ľahko polejte olejom a pečte zhruba 40 minút.

2. Krok

Upečený baklažán a papriku ošúpte, papriku zbavte jadierok. Cesnak vyberte z alobalu a jemné strúčiky vytlačte. Všetko spolu nasekajte nožom na drobno, aby vznikla vláčna zmes.

3. Krok

Do misky vložte pripravenú zeleninu, pridajte nasekanú petržlenovú vňať, kúsky sušených paradajok, citrónovú šťavu a trochu soli. Dobre premiešajte. Pred podávaním ešte pokvapkajte olivovým olejom.

reklama:

Skvelo chutí s opečenou bagetou, ale pokojne ho servírujte aj ako prílohu k hlavnému jedlu.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.