- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Baklažánový kaviár: lahodná nátierka aj univerzálna príloha
Baklažánový kaviár: lahodná nátierka aj univerzálna príloha

- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 0min
Ak hľadáte rýchly a chutný spôsob, ako spracovať baklažán, tento recept vás určite poteší. Jemná zeleninová pasta sa hodí na chrumkavý chlieb, k pečenému mäsu aj ako ľahká večera, keď nemáte chuť na nič zložité.
Suroviny
- 1 väčší baklažán
- 1 čerstvú červenú papriku
- 4 lyžice olivového oleja (ideálne extra panenského)
- 1 celú hlavičku cesnaku
- 1 lyžicu citrónovej šťavy
- 2 lyžice čerstvej hladkolistej petržlenovej vňate
- 1 lyžicu sušených paradajok
- soľ podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si predhrejte rúru na 190 °C. Baklažán prekrojte na dve polovice, dužinu narežte do mriežky a pokvapkajte olejom. Položte ho na plech vystlaný papierom, reznou stranou nadol. K baklažánu pridajte celú papriku a hlavičku cesnaku zabalenú do alobalu. Všetko ešte ľahko polejte olejom a pečte zhruba 40 minút.
2. Krok
Upečený baklažán a papriku ošúpte, papriku zbavte jadierok. Cesnak vyberte z alobalu a jemné strúčiky vytlačte. Všetko spolu nasekajte nožom na drobno, aby vznikla vláčna zmes.
3. Krok
Do misky vložte pripravenú zeleninu, pridajte nasekanú petržlenovú vňať, kúsky sušených paradajok, citrónovú šťavu a trochu soli. Dobre premiešajte. Pred podávaním ešte pokvapkajte olivovým olejom.
Skvelo chutí s opečenou bagetou, ale pokojne ho servírujte aj ako prílohu k hlavnému jedlu.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
7 videní