Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jablková bábovka, ktorá vždy zmizne zo stola ako prvá

Jablková bábovka, ktorá vždy zmizne zo stola ako prvá
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jablková bábovka, ktorá vždy zmizne zo stola ako prvá Foto: depositphotos.com
reklama:

Bábovka patrí medzi tie dezerty, ktoré sa pečú z lásky a pre radosť.

Mimoriadne dobre sa drží v ruke, lahodne sa hryzká a vôňa jabĺk so škoricou vytvorí doma atmosféru ako z útulnej cukrárne. A keď sa k nej pridá kopček šľahačky? Malý sviatok je na svete.

Najlepším tajomstvom nadýchanej bábovky je kvalitne vyšľahané cesto. Práve to zabezpečí, že nebude suchá, ale jemná a krásne vláčna. Žiadna veda, len trocha trpezlivosti.

Budete potrebovať:

  • 320–350 g jabĺk (nahrubo nastrúhaných a pokvapkaných citrónovou šťavou)
  • 350 g polohrubej múky
  • 1/2 hrnčeka mlieka
  • 180 g oleja
  • 200 g kryštálového cukru
  • 3 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 ČL škorice
  • 2 PL kakaa
  • tuk a hrubú múku na formu

Ako postupovať:

 Príprava základu
Formu dôkladne vymažte a vysypte. Rúru zapnite na 170 °C — kým pripravíte cesto, bude akurát rozohriata.

 Jablká
Ošúpané jablká nastrúhajte nahrubo, pokvapkajte citrónom a trochu premiešajte, aby nezhnedli.

 Nadýchaná pena
Vajcia vyšľahajte s cukrom aj vanilkovým cukrom, kým zmes nesvetlie a nenaberie objem. Potom pomaly prilievajte olej.

 Spojenie chutí
Do základu pridajte jablká, škoricu a preosiatu múku s práškom do pečiva. Nakoniec zapracujte mlieko — vznikne jemné cesto.
Ak máte doma orechy, čokoládu alebo hrozienka, teraz je správny okamih ich nasypať.

 Farebný efekt bez námahy
Asi tretinu cesta odoberte, primiešajte kakao. Do formy vlejte striedavo svetlú a tmavú časť, aby vznikol pekný mramorový vzor.

 Pečenie
Najskôr pečte 30 minút pri 170 °C. Potom teplotu zvýšte na 180 °C a dopekajte ďalších približne 30 minút.

Po upečení nechajte bábovku pár minút oddýchnuť, až potom ju vyklopte. Malý trik: jemné potrasenie formou často stačí na to, aby sa krásne uvoľnila.

Na záver ju môžete pocukrovať práškovým cukrom a s hrdosťou servírovať.

Nech sa vám vydarí a rozvonia dom sladkou pohodou!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.