Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Medová omáčka: sladký trik, ktorý oživí pečené mäso

Medová omáčka: sladký trik, ktorý oživí pečené mäso
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Medová omáčka: sladký trik, ktorý oživí pečené mäso Foto: depositphotos.com
reklama:

Med je hustá, zlatohnedá a lepkavá sladkosť, ktorú produkujú včely.

Nielenže dokáže osladiť dezerty a koláče, ale skvelo sa uplatní aj v kuchyni pri príprave mäsa, omáčok či dipov.

Medová omáčka nie je určená len na polievanie ovocia. Jej sladko-slaná verzia perfektne doplní pečené alebo grilované mäso. Môžete ju použiť do marinád, kde mäso zjemní a zároveň zmierni pikantnú chuť korenistých omáčok či štiav.

Rýchly recept na medovú omáčku

Vytvorenie lahodnej omáčky zvládnete v troch krokoch:

  1. Na troch lyžiciach oleja krátko opečieme 2–3 strúčiky cesnaku, najemno nasekané.
  2. Pridáme 100 ml smotany, lyžicu medu a lyžicu horčice a všetko premiešame.
  3. Dochutíme soľou, čiernym korením a šťavou z citróna.

Takto pripravenú omáčku môžete poliať jemné kuracie kúsky, použiť na bravčové plátky, zamiešať do šalátu alebo podávať ako dip k mäsu z grilu.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.