Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Lahodná rajčinová omáčka plná chuti rajčín a korenia

Lahodná rajčinová omáčka plná chuti rajčín a korenia
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Lahodná rajčinová omáčka plná chuti rajčín a korenia Foto: depositphotos.com
reklama:

Rajčinová omáčka je obľúbená je už celé generácie.

Pre mnohých predstavuje spomienku na detstvo a domov, keď babička pripravovala omáčku s dokonalou rovnováhou sladkosti rajčín a jemného korenia, ako sú škorica či tymian.

Táto omáčka si získava srdcia svojou jemne sladkou chuťou a príjemnou vôňou po korení. Na jej prípravu môžete použiť čerstvé rajčiny, rajčinový pretlak a koreniny, ktoré zvýraznia jej charakter.

Potrebné suroviny

  • 500 g hovädzieho zadného mäsa
  • 4 väčšie rajčiny
  • 70 g rajčinového pretlaku
  • 1 väčšia cibuľa
  • 1 bobkový list
  • 5 kúskov nového korenia
  • 5 čiernych guličiek korenia
  • 3 klinčeky
  • štipka tymianu
  • 1 lyžička škorice
  • 1 lyžička mletej papriky
  • šťava z polovice citróna alebo trochu octu
  • cukor podľa chuti
  • olej podľa potreby
  • soľ
  • 1 citrón (olúpaný)

Na zápražku: 50 g masla a 50 g hladkej múky.

Postup prípravy

  1. Mäso dôkladne očistite a vložte do vriacej vody so štipkou soli. Varíme približne dve hodiny, kým nezmäkne. Po uvarení ho vyberte a vývar odložte nabok.
  2. Cibuľu nakrájajte nadrobno a rajčiny na osminky. Pred krájaním ich môžete olúpať.
  3. Citrón umyte, olúpte a nakrájajte na tenké kolieska. Kôru si odložte na neskôr.
  4. Na oleji osmahnite cibuľu do zlatista, pridajte rajčiny a chvíľu poduste. Potom vmiešajte rajčinový pretlak, korenie, kolieska citróna a kúsok citrónovej kôry.
  5. Zalejte vývarom a varte asi 20 minút. Keď sa rajčiny rozvaria, omáčku prepasírujte a doplňte vývarom podľa požadovanej hustoty.
  6. Z masla a múky pripravte zápražku a za stáleho miešania ju pridajte do omáčky. Varíme asi 15 minút, aby sa chute prepojili.
  7. Omáčku dochuťte cukrom, soľou a podľa potreby citrónovou šťavou alebo octom.
  8. Mäso nakrájajte na tenké plátky, pridajte do omáčky a krátko prehrejte.

Podávajte so žemľovou knedľou alebo inou obľúbenou prílohou a vychutnajte si pravú chuť domácej omáčky.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.