Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mleté rezne trochu inak: skúste verziu s nivou a prekvapte rodinu výraznou chuťou

Mleté rezne trochu inak: skúste verziu s nivou a prekvapte rodinu výraznou chuťou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Mleté rezne trochu inak: skúste verziu s nivou a prekvapte rodinu výraznou chuťou Foto: depositphotos.com
reklama:

Niektoré jedlá majú jednoducho svoje čaro – a mleté rezne medzi ne bezpochyby patria.

Krehké, šťavnaté a vždy istota, že po nich nezostane ani omrvinka. Ak ich však pripravíte s kúskami nivy a kvapkou kyslého mlieka, získajú nový rozmer.

Klasika, ktorá zmenila názov, nie chuť

„Holandské“ rezne síce znejú ako pokrm zo severu Európy, no v skutočnosti ide o čisto domáci recept. Názov im prischol len vďaka syru gouda, ktorý sa kedysi do mäsovej zmesi pridával. Dnes sa však oplatí vymeniť ho za nivu – jej jemne slaná a pikantná chuť urobí z obyčajného obeda zážitok.

Recept: Mleté rezne s nivou a kyslým mliekom

Tento recept je dôkazom, že aj známe jedlo sa dá pripraviť s novým nápadom – bez zložitostí, no s výraznou chuťou.

Potrebujete:

  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 80 g nastrúhanej nivy
  • 100 ml kyslého mlieka
  • 1 lyžicu pikantnej horčice
  • 1 lyžičku mletej sladkej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Na obaľovanie: hladká múka, vajce, strúhanka a tuk na vyprážanie (olej alebo masť).

Postup:

  1. Mäso vložte do misky a premiešajte s nastrúhanou nivou, kyslým mliekom a horčicou.
  2. Dochutite paprikou, soľou a korením. Zmes dobre premiešajte a nechajte ju aspoň dve hodiny odpočívať v chladničke – vďaka tomu budú rezne krehkejšie.
  3. Vytvarujte stredne veľké fašírky, obalte ich najprv v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke.
  4. Na panvici rozohrejte olej a rezne smažte z oboch strán, kým nebudú mať zlatistú kôrku.

Tip na podávanie

Najlepšie chutia s nadýchanou zemiakovou kašou a kyslou uhorkou alebo jednoduchým šalátom z čerstvých uhoriek. Rezne môžete pripraviť aj vopred – po usmažení ich stačí krátko zohriať v rúre, a zostanú rovnako šťavnaté.

Ak hľadáte nápad na víkendový obed, tieto mleté rezne s nivou sú ideálnou voľbou: jednoduché, voňavé a s chuťou, ktorú si zapamätáte.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.