Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Lahodná jogurtová bábovka, ktorú zvládne každý začiatočník

Lahodná jogurtová bábovka, ktorú zvládne každý začiatočník
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Lahodná jogurtová bábovka, ktorú zvládne každý začiatočník Foto: depositphotos.com
reklama:

Jogurtové bábovky sú medzi koláčmi obľúbené najmä pre svoju jemnú a vláčnu konzistenciu.

Jogurt im dodáva nielen hebkosť, ale aj príjemnú, sviežu chuť, ktorá vydrží dlho po upečení. Ich príprava je pritom jednoduchá, takže aj menej skúsení kuchári si s nimi hravo poradia.

Ak vám v chladničke stojí otvorený jogurt, je to ideálna príležitosť vyskúšať tento koláč. Jogurtová bábovka sa hodí na každodenné maškrtenie, ale aj na sviatočný stôl – poteší rodinu aj návštevu.

Suroviny na menšiu formu

  • 200 g hladkej múky
  • 150–200 g kryštálového cukru
  • 3 vajcia
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 200 g bieleho jogurtu
  • 1 prášok do pečiva
  • 100 ml oleja
  • Kôra z 1 citróna

Okrem toho pripravte tuk a múku na vysypanie formy a práškový cukor na posypanie hotovej bábovky.

Tip: Ak chcete, aby bolo cesto ešte jemnejšie, môžete časť jogurtu nahradiť tvarohom alebo cmarom.

Postup prípravy

  1. Všetky ingrediencie nechajte dosiahnuť izbovú teplotu. Potom ich vložte do väčšej misy a dôkladne premiešajte. Pomôže vám elektrický šľahač – pridajte aj nastrúhanú citrónovú kôru, ktorá dodá koláču sviežu vôňu.
  2. Cesto prelejte do dobre vymastenej a vysypanej formy. Namiesto múky môžete formu vysypať aj strúhankou, mletým kokosom alebo orechmi.
  3. Pečte najprv 15 minút pri 180 °C, potom znížte teplotu na 150 °C a dopečte približne 30 minút.
  4. Upečenosť skontrolujte špajľou – ak po zapichnutí do stredu cesta ostane suchá, koláč je hotový. Rovnako pomôže pohľad na okraje, ktoré sa oddeľujú od formy.
  5. Po upečení nechajte bábovku vychladnúť na mriežke a jemne ju pocukrujte. Pocukrovanie zakryje aj menšie nerovnosti povrchu.

Tip: Cesto sa dá upiecť aj na plechu – pečenie bude rýchlejšie. Pre deti je zaujímavou variantou rozdeliť cesto do muffinových formičiek.

Ako bábovku ozvláštniť

Jogurtová bábovka ponúka množstvo možností, ako ju obmeniť:

  • Časť cesta môžete ochutiť kakaom, škoricou, perníkovým korením alebo kávou.
  • Pridať môžete nasekané orechy, mletý mak alebo kúsky čokolády.
  • Výborné sú aj sušené alebo kandizované ovocie, prípadne nastrúhané jablká.

Vďaka týmto jednoduchým zmenám môžete pripraviť vždy trochu iný koláč, ktorý stále zostane vláčny a chutný. Jogurtová bábovka je tak ideálnou voľbou, keď chcete niečo rýchle, jednoduché a pritom skutočne chutné.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.