Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Karamelové košíčky: lahôdka, ktorá sa na sviatočnom stole stratí ako prvá

Karamelové košíčky: lahôdka, ktorá sa na sviatočnom stole stratí ako prvá
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Karamelové košíčky: lahôdka, ktorá sa na sviatočnom stole stratí ako prvá Foto: depositphotos.com
reklama:

Ak máte slabosť pre sladké dezerty, karamelové košíčky si vás získajú už prvým sústom.

Spojenie chrumkavého, maslového cesta a jemného karamelového krému je jednoducho neodolateľné. A keď sa na záver pridá ešte lesklá čokoládová poleva, výsledok vyzerá aj chutí ako malé sviatočné umenie.

Košíčky sa vyrábajú z jednoduchého krehkého cesta podobného lineckému a plnia sa krémom zo zkaramelizovaného kondenzovaného mlieka. Postup je prekvapivo nenáročný, takže si ich bez problémov pripravíte aj doma.

Čo budete potrebovať na jednu várku

Cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • 50 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 140 g masla
  • 2 žĺtky

Krém a ozdoba:

  • 1 plechovka Salka
  • 140 g masla
  • čokoládová poleva
  • mandle

Ako postupovať pri príprave košíčkov

  1. Salko si pripravte dopredu. Deň pred pečením ho nechajte približne 2,5 hodiny jemne vrieť vo vode, aby zhustlo a získalo karamelovú chuť.
  2. Cesto pripravíte raz-dva. Múku zmiešajte s oboma cukrami, pridajte žĺtky a maslo nakrájané na malé kúsky. Vypracujte kompaktné, hladké cesto.
  3. Tvarovanie košíčkov. Oddeľujte menšie kúsky cesta a vtlačte ich do formičiek. Naplnené formičky uložte na plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. Krátke pečenie. Rúru predhrejte na 170 °C a košíčky pečte približne 5–8 minút, kým zľahka nezružovejú. Po vybratí z rúry ich ešte horúce vyklepte z formičiek a nechajte úplne vychladnúť.
  5. Krém musí byť hladký. Do karamelového Salka vmiešajte zmäknuté maslo. Obe suroviny by mali mať rovnakú teplotu, aby sa krém nezrazil a mal pekne jemnú textúru.
  6. Plnenie. Krém naplňte do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a opatrne ním naplňte košíčky.
  7. Ak krém zredne… …stačí ho na chvíľu vložiť do chladničky a znovu prešľahať.
  8. Odležanie. Naplnené košíčky nechajte ideálne cez noc chladiť, aby krásne stuhli.

Tip na záver: Vrch košíčkov ozdobte mandľami – celými alebo rozpolenými – a pridajte tenkú vrstvičku čokoládovej polevy. Vďaka tomu budú vyzerať rovnako dobre, ako chutia.

Karamelové košíčky patria medzi obľúbené plnené sladkosti, ktoré sa hodia na sviatky aj na bežné posedenie s rodinou. Pripravíte ich rýchlo a výsledok pôsobí mimoriadne luxusne.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.