Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mini laskonky s jemným čokoládovým krémom

Mini laskonky s jemným čokoládovým krémom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Mini laskonky s jemným čokoládovým krémom Foto: depositphotos.com
reklama:

Drobné kúsky, ktoré zmiznú skôr, než si uvedomíte, že ste začali ochutnávať.

Výsledné množstvo: okolo 40 laskoniek

Suroviny

Bezé korpusy

  • 3 bielky
  • 150 g trstinového cukru
  • 2 lyžice práškového cukru

Krém

  • polovica balenia kakaového pudingu
  • 200 ml mlieka
  • 100 g horkej čokolády (80 %)
  • 120 g masla
  • hrsť drvených kakaových bôbov

Ako postupovať

1. Kým začnete

Ak chcete mať laskonky rovnako veľké, je dobré si to uľahčiť. Kto nevlastní silikónovú podložku s vyznačenými kruhmi, môže si ich jednoducho načrtnúť ceruzkou na papier na pečenie.
Takáto podložka sa však nestratí – dá sa používať opakovane a stojí približne 200 Kč v domácich potrebách či online. Ak radi pečiete, je to investícia, ktorá sa zíde.

2. Príprava snehu

Zapnite rúru na 120 °C.
Bielky aj cukry nechajte v izbovej teplote – so studenými surovinami sa pracuje horšie.

Bielky spolu s polovicou trstinového cukru začnite šľahať nad parou. Trvá to asi tak dlho, ako roztopenie cukru, výsledkom má byť pevná, lesklá pena. Po odstavení z pary postupne zašľahajte aj zvyšok cukru a nakoniec zapracujte práškový cukor.

3. Tvarovanie a sušenie

Sneh preložte do cukrárskeho vrecka a vytláčajte malé oválne “pusinky”. Ideálna veľkosť je približne 2–3 cm.
Z uvedeného množstva získate dva plechy.

Bezé sa neskôr nepečie v pravom zmysle slova, skôr suší. Trvá to okolo 40 minút. Po vytiahnutí ho nechajte úplne vychladnúť – inak sa môže lámať.

4. Krém

Medzitým uvarte z polovice pudingového prášku a 200 ml mlieka hustý puding. Pri chladnutí ho občas premiešajte, prípadne prekryte potravinovou fóliou, aby sa nevytvorila kožička.

5. Dokončenie krému

Rozpustite čokoládu, vmiešajte do nej maslo a túto hladkú zmes pomaly zašľahajte do vychladnutého pudingu. Krém má byť nadýchaný a jemný.
Ak máte doma kakaové bôby, pridajte ich až na koniec – krásne zavoňajú a krému dodajú príjemnú štruktúru.

6. Zostavenie laskoniek

Krém naplňte do zdobiaceho vrecka.
Polovicu vychladnutých korpusov položte rovnou stranou nahor a naneste na ne porciu krému. Priklopte druhým dielikom.

A tým je hotovo! Laskonky sa môžu jesť okamžite – nepotrebujú žiadny čas na odležanie.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy: ,

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.