Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako dlho ostanú hrušky čerstvé? Všetko závisí od odrody a spôsobu uskladnenia

Ako dlho ostanú hrušky čerstvé? Všetko závisí od odrody a spôsobu uskladnenia
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Ako dlho ostanú hrušky čerstvé? Všetko závisí od odrody a spôsobu uskladnenia Foto: depositphotos.com
reklama:

Hrušky patria medzi najjemnejšie a najvoňavejšie ovocie jesene. Ich sladkastá chuť si výborne rozumie s karamelom, čokoládou aj krehkým cestom.

Napriek tomu sa im často nedostáva takej pozornosti ako jablkám – tie totiž vydržia podstatne dlhšie. Ako teda hrušky uchovať, aby sa nepokazili priskoro?

Hrušky dozrievajú rýchlejšie, preto sa aj rýchlejšie kazia

Hrušky majú jednu slabinu – ich mäkká dužina spôsobuje, že po zbere rýchlo dozrievajú a krátko na to začínajú mäknúť. Preto nie sú vhodné na dlhé skladovanie v čerstvom stave. Ak viete, že ich nestihnete všetky zjesť, oplatí sa ich spracovať – napríklad zavariť ako kompót alebo pridať do koláča.

Ako predĺžiť čerstvosť hrušiek

Čerstvo nazbierané alebo kúpené hrušky chutia najlepšie, keď ich zjete do týždňa – ideálne v priebehu 5 až 7 dní. Potom už strácajú sviežosť a začínajú sa kaziť.

Ak však pestujete alebo máte prístup k zimným odrodám, môžete ich uskladniť aj na dlhšie obdobie. Najvhodnejšie je chladné, tmavé a suché miesto, napríklad pivnica. Dôležité je vyberať len nepoškodené plody bez otlačenín a ukladať ich tak, aby sa navzájom nedotýkali – napríklad do drevených debničiek vystlaných slamou. Takto sa znižuje riziko hnitia a otlakov.

Kontrolujte ich pravidelne

Ani pri najlepšej starostlivosti hrušky nevydržia tak dlho ako jablká. Preto ich občas skontrolujte a plody, ktoré začínajú mäknúť, radšej hneď spracujte. Práve tie sú ideálne na pečenie – v koláčoch, buchtách či v karamelovej omáčke chutia výborne.

Ak ich využijete včas, odmenia sa vám dokonalou arómou a chuťou, ktorá je pre hrušky taká typická.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.