Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako dlho treba cesto nechať odpočívať, aby malo ideálnu konzistenciu?

Ako dlho treba cesto nechať odpočívať, aby malo ideálnu konzistenciu?
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Ako dlho treba cesto nechať odpočívať, aby malo ideálnu konzistenciu? Foto: depositphotos.com
reklama:

Príprava lineckého pečiva si vyžaduje nielen správny postup, ale aj trochu trpezlivosti. Kľúčom k dokonalému výsledku je nechať cesto odležať predtým, než s ním začneme pracovať. Ako dlho teda cesto nechať odpočívať, aby malo ideálnu konzistenciu?

Počas doby odležania sa v ceste aktivujú enzýmy, ktoré pomáhajú rozkladať škroby a bielkoviny. Tento proces prispieva k tomu, že cesto získava jemnejšiu textúru. Maslo v ceste počas chladenia stuhne, čo uľahčuje neskoršie vykrajovanie. Taktiež, keď cesto odpočíva, menej sa lepí, čo znamená, že s ním ide práca oveľa jednoduchšie. Pri pečení zároveň pekne drží svoj tvar.

Ako správne odležať cesto na linecké pečivo?

Cesto by malo byť správne zabalené, aby nevysychalo a neabsorvovalo nežiadúce pachy z chladničky. Najlepšie je zabaliť ho do fólie alebo vložiť do uzatvárateľného vrecka a umiestniť ho do najchladnejšej časti chladničky.

Ak chcete, aby vaše linecké cukroví malo tú najlepšiu kvalitu, odporúča sa nechať cesto odležať aspoň 24 hodín. Počas tohto času sa zladené chute ingrediencií spoja, maslo v ceste stuhne a múka dôkladne absorbuje tuky, čo vedie k jemnej a krehkej konzistencii pečiva.

Nezabúdajte, že čím dlhšie cesto odpočíva, tým lepšiu chuť môže získať. Pokiaľ necháte cesto odležať aj 48 hodín, môže to ešte viac zvýrazniť jeho chuť. Niektorí cukrári dokonca odporúčajú pripraviť cesto ešte o niečo skôr, ale to závisí od typu múky a ostatných použitých ingrediencií.

Linecké pečivo je neodmysliteľnou súčasťou vianočných sviatkov a jeho príprava by mala byť premyslená a starostlivá. Dlhšie odležanie cesta mu dodá potrebnú krehkosť a jemnosť. Ak postupujete správne, získate cukroví, ktoré sa bude doslova rozpúšťať na jazyku a ozdobí váš stôl svojím vzhľadom aj chuťou.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.