Na prípravu marinády na 1 kg kuracieho filé budete potrebovať:
kyslá smotana 20% - 200 g
cesnak - 3-4 strúčiky
citrónová šťava - 1 polievková lyžica. l.
soľ - 1 čajová lyžička.
mleté čierne korenie - 1/2 čajovej lyžičky.
paprika - 1 čajová lyžička.
tymian (alebo kuracie korenie) - 1 čajová lyžička.
V miske dôkladne zmiešame kyslú smotanu, cesnak (nasekaný alebo prelisovaný), citrónovú šťavu, soľ, korenie, papriku a koreniny.
Kuracie mäso nakrájajte na kúsky vhodné na šašlik (lepšie je použiť prsia alebo stehno) a ponorte ich do marinády.
Nechajte v chladničke 2-3 hodiny, alebo ešte lepšie, cez noc. Po uplynutí času môžete kuracie mäso vyprážať na grile, variť na grile alebo piecť v rúre na mriežke dozlatista.
Na prípravu marinády na 1 kg kuracieho filé budete potrebovať: kyslá smotana 20% – 200 g cesnak – 3-4 strúčiky citrónová šťava – 1 polievková lyžica. l. soľ – 1 čajová lyžička. mleté čierne korenie – 1/2 čajovej lyžičky. paprika – 1 čajová lyžička. tymian (alebo kuracie korenie) – 1 čajová lyžička. V miske dôkladne zmiešame kyslú smotanu, cesnak (nasekaný alebo prelisovaný), citrónovú šťavu, soľ, korenie, papriku a koreniny. Kuracie mäso nakrájajte na kúsky vhodné na šašlik (lepšie je použiť prsia alebo stehno) a ponorte ich do marinády. Nechajte v chladničke 2-3 hodiny, alebo ešte lepšie, cez noc. Po uplynutí času môžete kuracie mäso vyprážať na grile, variť na grile alebo piecť v rúre na mriežke dozlatista.